Van trainee naar junior adviseur

Vorige maand hebben Koen Fransen en Valerie Boon hun traineeship succesvol afgerond. PentaRho heeft beide trainees in de armen gesloten en een baan aangeboden als junior adviseur.

Met een groot diversiteit aan opdrachten hebben Valerie en Koen het afgelopen schooljaar kennis gemaakt met het werk van de adviseurs. Samen met de senior adviseurs van PentaRho en met opdrachtgevers vanuit het hele land (zowel in het PO, VO als het hoger onderwijs) hebben zij vanuit verschillende invalshoeken werkervaring opgedaan.

Scholingsprogramma

Naast de ondersteunende rol van de senior adviseurs hebben Koen en Valerie samen met de trainees van de andere bureaus (Infitine, B&T, Fenom) een gezamenlijk scholingsprogramma gevolgd met inhoudelijke sessies met thema’s zoals passend onderwijs, leerlingendaling en van IHP tot nieuwe school. Daarnaast werden vaardigheidstrainingen zoals presentatievaardigheden, adviesvaardigheden en schrijfvaardigheden aangeboden.

Door het volgen van het traineeprogramma hebben beide trainees eveneens een duidelijker beeld gekregen van hun competenties. Ze werden uitgedaagd om te reflecteren op hun manier van werken en groeiden hierdoor in hun persoonlijke ontwikkeling. Valerie en Koen weten goed waar hun krachten liggen èn wat hun leerpunten en uitdagingen zijn in hun functie als junior adviseur.

Wij zijn trots op deze kanjers die vanaf nu als junior adviseurs voor PentaRho aan de slag gaan!

Eindopdracht trainees waardevol

Een gezamenlijke adviesopdracht werd uitgevoerd bij het Ir. Lely Lyceum in Amsterdam Zuidoost. In vijf maanden tijd hebben zij deze VO-school in een verfrissende stijl geadviseerd bij het vormgeven en implementeren van een Technasium voor mavo, havo en vwo leerlingen. Lees meer over deze opdracht.