Formatieplanner-po

Formatieplanner-po
De webapplicatie voor een goede start!

Hoeveel uur moet ik eigenlijk lesgeven? Hoe zit het met de duurzame inzetbaarheid? Hoe verdelen we de schooltaken eerlijk? Hoeveel uren worden ingezet voor scholing? Welke dagen werken we in de vakanties?

Door de invoering van de 40-urige werkweek is het in veel gevallen noodzakelijk om de werktijdfactor en de relatie met de te werken uren in het basisonderwijs opnieuw te definiëren. Veel besturen en schoolleiders vinden dit een lastige en complexe klus. Ook is het uitleggen van de gevolgen van de 40-urige werkweek aan personeelsleden ingewikkeld.

De Formatieplanner-po helpt scholen in korte tijd antwoord te krijgen op alle vragen. De Formatieplanner-po helpt schooldirecties bij het inroosteren van alle groepen, vakanties, personeel en taken in de school. Het is een gebruikersvriendelijke applicatie die weinig instructie behoeft en goed aansluit bij de vragen vanuit de praktijk.

De formatieplanner-po krijgt elk jaar een upgrade en wordt aangepast aan de wensen van onze gebruikers. In de nieuwste versie is het vanaf nu ook mogelijk om leerkrachten zowel in te plannen in exacte schooljaren (1 augustus –
1 augustus) als in gemiddelde schooljaren (1 oktober – 1 oktober). Ook is de applicatie nog overzichtelijker geworden door de menustructuur aan te passen.

Invulling van de uren

In de webbased applicatie wordt u stap voor stap door uw formatie-invulling geleid. U start met de planning van het schooljaar, het invoeren van de groepen, de leerkrachten en de schooltaken. Vervolgens plant u uw personeelsleden voor de groepen en kent u ze  schooltaken toe. Daarnaast kunt u per leerkracht de duurzame inzetbaarheids- en nascholingsuren boeken. Op deze manier heeft u in een mum van tijd een actueel overzicht van de invulling van de uren van uw personeel.

Startpunt voor gesprek

Op basis van de ingevoerde gegevens en de berekening door de Formatieplanner-po stelt het programma een PDF-bestand per werknemer samen. Dit heldere overzicht is het startpunt voor een gesprek met uw werknemer(s) over de taakomvang en –invulling van het komende schooljaar.

Duidelijkheid en rust

De werkdruk in het onderwijs wordt door veel leerkrachten en directies als hoog ervaren. Dat lost de Formatieplanner-po niet op. Toch blijkt uit ervaringen van onze gebruikers dat het overzicht uit onze applicatie veel vragen beantwoordt en daarmee zorgt voor rust. Rust om dat te doen waarvoor we staan: het verzorgen van goed onderwijs!

Kosten, meer informatie en aanmelden

Een abonnement op de Formatieplanner-po kost € 200,- exclusief btw per jaar. Jaarlijks wordt gevraagd of u het abonnement wilt verlengen. De basisgegevens van uw school worden meegenomen naar het volgende jaar waardoor u bij verlenging van het abonnement een groot aantal gegevens niet meer hoeft in te voeren.

Wilt u meer informatie of een demonstratie van de Formatieplanner-po? Ga naar www.formatieplanner-po.nl, neem contact op met PentaRho via telefoonnummer 055 538 66 90 of via e-mail formatieplanner-po@pentarho.nl.