Home / portfolio / Verbouwing Westermarskoalle Joure

Kenmerken
  • primair onderwijs
  • 1.400 m2 bvo
  • start juli 2015
  • gereed januari 2016
Verbouwing Westermarskoalle Joure

De Westermarskoalle is na de grondige verbouwing precies zo geworden als we het graag wilden hebben. De school past weer prima bij onze visie. PentaRho heeft ons begeleid van schetsontwerp tot en met realisatie. Ze hebben daarbij gedurende het hele proces voortdurend gekeken naar wat wij als school nodig hebben en wat voor ons belangrijk is.

PentaRho kijkt steeds naar wat er wél mogelijk is in plaats van wat niet kan of niet binnen het budget past. Ze denken echt mee, hebben een menselijke aanpak en luisteren goed naar het team.

Ons schoolgebouw was een grijs pand, zonder uitstraling. Gebouwd in de jaren ’70 en daardoor alleen geschikt voor klassikale lessen. Omdat wij een nieuw concept wilden voeren waarin we ruimte willen geven aan talenten van kinderen, moest er een verbouwing plaatsvinden. Het is uiteindelijk een zeer grondige verbouwing geworden aan zowel de binnen- als de buitenkant. De school is bijna niet meer herkenbaar.

Voor de gemeente Joure is de verbouwing van onze school een voorbeeldproject. Hoe je met minimale gelden toch maximaal kunt presteren!