Nieuwbouw Het Wooldhuis in Heino

Na een intensieve voorbereiding zal in mei de nieuwbouw van verpleeghuis Het Wooldhuis in Heino officieel van start gaan. Rondom het huidige gebouw, dat oorspronkelijk stamt uit de jaren ’70, verrijst een nieuw en duurzaam complex met studio’s voor 90 cliënten met een intensieve zorgvraag.

Nieuwbouw Het Wooldhuis in Heino

Janine Noordhuis, bestuurder van Zorgspectrum Het Zand, verheugt zich op het nieuwe gebouw. “Onze cliënten en medewerkers krijgen een prachtige nieuwe leef- en werkomgeving.”

Penta Rho heeft het visiedocument, het Ruimtelijk-Functioneel Programma van Eisen en het Technisch Programma van Eisen opgesteld en begeleidt nu het gehele bouwproject. De plannen voor het nieuwe gebouw zijn uitvoerig besproken met zowel medewerkers als cliënten en hun families. “We kijken tegenwoordig natuurlijk heel anders naar bouwen”, aldus Janine. “Vroeger bouwden bestuurders een pand en moesten de medewerkers het er maar mee doen. Nu bouwen we echt samen en zijn de medewerkers betrokken in ontwikkelteams. We hebben op het terrein ook een nagebouwde studio gehad, waar zorg en behandelaren gekeken hebben of de toekomstige indelingen en voorzieningen werkbaar zijn. Ook veel cliënten hebben met hun familie een kijkje genomen in de studio.”

Nieuwe inzichten

Adviseur Peter van Heerde is namens Penta Rho als projectmanager bij de nieuwbouw betrokken. Janine: “Peter heeft enorm veel ervaring met dit soort (complexe) trajecten. Dat levert voor ons als zorgorganisatie ook weer nieuwe inzichten op. Peter zoekt bovendien steeds aansluiting met de mensen op de werkvloer en met mij. Hij is echt de spin in het web. Door zijn ervaring kan hij precies duiden wat er op ons afkomt.”

Webinars

Medewerkers, cliënten, familie en omwonenden/belangstellenden worden regelmatig op de hoogte gehouden van de stand van zaken. “Door corona doen we dit online, via webinars voor de verschillende groepen. Alleen de allereerste bijeenkomst, de presentatie van de bouwplannen, hebben we nog live kunnen doen. Online bevalt ons echter heel goed. We krijgen veel vragen via de chat en kunnen echt aandacht besteden aan alles wat er leeft. Ook voor familie die verder weg woont, is een online bijeenkomst natuurlijk ideaal.”

De oplevering van de laatste fase van de nieuwbouw (verbinding tussen de gebouwen) is gepland in november 2023. Na afronding van de bouwfases 1 en 2 worden cliënten verhuisd. Pas als het nieuwe verpleeghuis helemaal klaar is, wordt het oude gebouw gesloopt. Hierdoor hoeven bewoners maar één keer te verhuizen.

Lijkt het jou ook leuk om als adviseur een bijdrage te leveren aan dit soort mooie duurzame projecten, neem dan een kijkje op onze vacaturepagina


Verhuizing Wooldhuis een stap dichterbij

15 februari 2023

De verhuizing voor de cliënten van Het Wooldhuis in Heino komt een stap dichterbij! Op donderdag 19 januari en op donderdag 2 februari vonden respectievelijk de opleveringen van fase 1 en 2 plaats.

Penta Rho is vernieuwd!

07 februari 2023

Misschien heeft u ons al rond zien rijden in onze nieuw bestickerde auto’s? De afgelopen weken lieten we de buitenwereld al beetje bij beetje kennismaken met het nieuwe logo van Penta Rho. Maar niet alleen het logo is vernieuwd, ook de complete huisstijl en website zijn onder handen genomen. Vandaag lanceren we het nieuwe Penta Rho officieel. Wij zijn klaar om gezien te worden!

Scroll naar boven