Nieuwbouw Het Wooldhuis in Heino

Na een intensieve voorbereiding zal in mei de nieuwbouw van verpleeghuis Het Wooldhuis in Heino officieel van start gaan. Rondom het huidige gebouw, dat oorspronkelijk stamt uit de jaren ’70, verrijst een nieuw en duurzaam complex met studio’s voor 90 cliënten met een intensieve zorgvraag.

Nieuwbouw Het Wooldhuis in Heino

Janine Noordhuis, bestuurder van Zorgspectrum Het Zand, verheugt zich op het nieuwe gebouw. “Onze cliënten en medewerkers krijgen een prachtige nieuwe leef- en werkomgeving.”

Penta Rho heeft het visiedocument, het Ruimtelijk-Functioneel Programma van Eisen en het Technisch Programma van Eisen opgesteld en begeleidt nu het gehele bouwproject. De plannen voor het nieuwe gebouw zijn uitvoerig besproken met zowel medewerkers als cliënten en hun families. “We kijken tegenwoordig natuurlijk heel anders naar bouwen”, aldus Janine. “Vroeger bouwden bestuurders een pand en moesten de medewerkers het er maar mee doen. Nu bouwen we echt samen en zijn de medewerkers betrokken in ontwikkelteams. We hebben op het terrein ook een nagebouwde studio gehad, waar zorg en behandelaren gekeken hebben of de toekomstige indelingen en voorzieningen werkbaar zijn. Ook veel cliënten hebben met hun familie een kijkje genomen in de studio.”

Nieuwe inzichten

Adviseur Peter van Heerde is namens Penta Rho als projectmanager bij de nieuwbouw betrokken. Janine: “Peter heeft enorm veel ervaring met dit soort (complexe) trajecten. Dat levert voor ons als zorgorganisatie ook weer nieuwe inzichten op. Peter zoekt bovendien steeds aansluiting met de mensen op de werkvloer en met mij. Hij is echt de spin in het web. Door zijn ervaring kan hij precies duiden wat er op ons afkomt.”

Webinars

Medewerkers, cliënten, familie en omwonenden/belangstellenden worden regelmatig op de hoogte gehouden van de stand van zaken. “Door corona doen we dit online, via webinars voor de verschillende groepen. Alleen de allereerste bijeenkomst, de presentatie van de bouwplannen, hebben we nog live kunnen doen. Online bevalt ons echter heel goed. We krijgen veel vragen via de chat en kunnen echt aandacht besteden aan alles wat er leeft. Ook voor familie die verder weg woont, is een online bijeenkomst natuurlijk ideaal.”

De oplevering van de laatste fase van de nieuwbouw (verbinding tussen de gebouwen) is gepland in november 2023. Na afronding van de bouwfases 1 en 2 worden cliënten verhuisd. Pas als het nieuwe verpleeghuis helemaal klaar is, wordt het oude gebouw gesloopt. Hierdoor hoeven bewoners maar één keer te verhuizen.

Lijkt het jou ook leuk om als adviseur een bijdrage te leveren aan dit soort mooie duurzame projecten, neem dan een kijkje op onze vacaturepagina


Taakbeleid voor onderwijsgevend personeel, maar vergeet het onderwijsondersteunend personeel niet!

30 april 2025

Verschillende ontwikkelingen op scholen maken het gewenst om nieuw taakbeleid te ontwikkelen. Wat ooit werkte, is nu vaak niet meer toereikend. Zo sluit het bestaande taakbeleid vaak niet meer aan bij de kaders vanuit de cao VO, werkt het niet bevorderend voor de werkdrukbeleving van docenten of sluit het niet meer aan bij de professionele cultuur of de onderwijsontwikkelingen in de school.  

Tips en overwegingen bij een onderzoek naar fusie

17 april 2025

Overweegt jouw school of organisatie een onderzoek naar fusie? Een gedegen onderzoek is cruciaal voor een succesvolle samenwerking in de toekomst. In ons nieuwste artikel delen we tips en overwegingen voor een zorgvuldige aanpak, van communicatie en scenario-analyse tot het opstellen van een procesplan. Lees het artikel en bereidt jouw organisatie voor op de toekomst!

Samenwerking als kracht voor de toekomst voor kleine schoolbesturen

27 maart 2025

Kleine schoolbesturen of schoolbesturen met één school, ook wel "éénpitters" genoemd, staan steeds vaker voor de uitdaging om hoogwaardig onderwijs te bieden met vaak beperkte middelen en capaciteit. Samenwerking met andere besturen kan een effectieve manier zijn om deze uitdagingen aan te pakken. Door samen te werken kunnen schoolbesturen kosten besparen, administratieve lasten verminderen en de kwaliteit van het onderwijs verbeteren. In dit artikel bespreken we verschillende samenwerkingsvormen die kleine schoolbesturen kunnen overwegen, elk met hun eigen niveau van samenwerking en autonomie.  

Scroll naar boven