Personeelsbeleid

Als schoolbestuur heeft u een grote verantwoordelijkheid op het gebied van personeel, onder andere door nieuwe wet- en regelgeving. Er verandert veel op de arbeidsmarkt en bovendien hebben veel regio’s te maken met krimp. Hoe vult u in deze tijden goed werkgeverschap in? En hoe zorgt u voor behoud van kwaliteit en werkgelegenheid?

Penta Rho is uw sparringpartner op het terrein van personeelsbeleid in de breedste zin van het woord. Denk daarbij aan:

  • duurzame inzetbaarheid
  • opzetten van regionale transfercentra
  • behoud werkgelegenheid, reorganisatie en sluiten sociaal plan
  • invoering cao en gevolgen Wwz
  • personele consequenties bij andere schooltijden
  • taakbeleid
  • berekeningswijze uren (zie ook formatieplanner-po.nl)

Bestuurlijke samenwerking

Een aantal ontwikkelingen – zoals leerlingendaling, de Wet werk en zekerheid, maar ook flexibele inzet van expertise bij passend onderwijs – noodzaakt schoolbesturen samen te gaan werken, soms ook op het gebied van personeelsaangelegenheden.

Is samenwerking met andere schoolbesturen voor uw organisatie een oplossing? We wisselen graag vrijblijvend met u van gedachten over deze vraag. U gaat in gesprek met ervaren adviseurs die de afgelopen jaren meerdere processen van bestuurlijke samenwerking hebben begeleid. Neem contact op.

Regionale Transfercentra voor behoud werkgelegenheid

In Nederland zijn inmiddels 10 Regionale Transfercentra (RTC) actief. In een RTC werken schoolbesturen in het primair onderwijs samen om werkgelegenheid te creëren en te behouden. De Regionale Transfercentra maken gebruik van de kennis en ervaring van Penta Rho op het gebied van bestuurlijke samenwerking en werkgelegenheid, mobiliteitsbeleid en het opzetten van een gezamenlijke vervangingspool. Meer informatie over de RTC’s is te vinden op www.sectorplanpo.nl/regionale-transfercentra.

Enthousiast?

Wil jij samen met ons bouwen aan een duurzame toekomst? Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief met cv. Deze kun je mailen naar [email protected], t.a.v. Sandra van Hunen of via de knop 'Solliciteer'. Ook als je nog vragen hebt, horen we dat graag.

Enkele projecten
Met ruimte om te zijn.

Nieuws, blogs
en actualiteiten.

Wilt u op de hoogte blijven?

Abonneer u dan op onze nieuwsbrief om niks te missen.

Scroll naar boven