Integrale kindcentra

Op veel plekken in Nederland hebben scholen te maken met de vraag zich te ontwikkelen tot een integraal kindcentrum (IKC). Voor veel scholen en kinderopvangorganisaties is dit een complex traject met veel consequenties voor alle betrokkenen in en rondom de school. Heeft u binnenkort te maken met ontwikkelingen van uw school richting een IKC? Vraagt u zich of hoe dit proces het meest kansrijk vormgegeven kan worden? De adviseurs van Penta Rho helpen u graag verder.

Handboek Kindcentrum

Het ontwikkelen van een integraal kindcentrum begint bij voorkeur met het opstellen van een Handboek Kindcentrum. Samen ontwikkelen we visie en gaan we aan de slag met de missie. Wat worden de doelstellingen? Welke activiteiten horen daarbij? Naast inhoudelijke vraagstukken verdiepen we ons in de vormgeving van de benodigde ruimte. Welke kindfuncties worden bij school betrokken? Denk bijvoorbeeld aan logopedie, fysiotherapie of een jeugdzorg locatie. Hoe integreer je dat in het gebouw? En hoe verhuur je die ruimte maatschappelijk via de gemeente? Penta Rho helpt u eveneens bij het opstellen van huurcontracten.

Zowel op het gebied van huisvesting als financiering en organisatie kunt u bij ons terecht. Onze kracht is dat wij op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en richtlijnen op het gebied van onderwijs en kinderopvang. Wij zijn sterk in het ontwikkelen van visie en het flexibel denken met vierkante meters.

Contact opnemen met één van onze adviseurs?

Ronald de Bie

Onze aanpak is objectief, deskundig en volledig op maat. Wilt u meer over dit thema te weten komen? Wij komen graag met u in contact. Ronald de Bie is de adviseur die u moet hebben.

Contact opnemen met één van onze adviseurs?

Jeanet Minks

Onze aanpak is objectief, deskundig en volledig op maat. Wilt u meer over dit thema te weten komen? Wij komen graag met u in contact. Jeanet Minks is de adviseur die u moet hebben.

Enkele projecten
Met ruimte om te zijn.

Wilt u op de hoogte blijven?

Abonneer u dan op onze nieuwsbrief om niks te missen.

Scroll naar boven