Ruimte om [Suzanne] te zijn

Of het nu gaat om huisvestingsadvies, bestuurlijke samenwerking, onderwijsvernieuwing of personele vraagstukken, onze adviseurs zorgen voor ruimte om te zijn. Wat ze precies doen? En hoe het werken bij Penta Rho bevalt? Dat vertellen ze zelf.

De eerste in de Penta-row: Suzanne (27). Hockeyster, wielrenster, lezer en sinds oktober 2023 adviseur bij Penta Rho.

Ambitieuze starter

Penta Rho organiseerde - samen met andere onderwijsadviesbureaus - een traineeprogramma voor ambitieuze en talentvolle starters. Eén van de deelnemers was Suzanne. “Ik maakte kennis met het adviesvak en werkte daarnaast als volwaardig adviseur mee aan mooie opdrachten in het onderwijs. In 2023 kwam ik in dienst bij Penta Rho.” Inmiddels geeft ze al zes maanden huisvestingsadvies én werkt ze ook nog eens aan organisatieontwikkeling.

Oriënteren en leren

De eerste maanden verdiepte Suzanne zich in deze twee diensten van Penta Rho. “Ik ondersteunde lopende huisvesting- en organisatieprojecten om alles onder de knie te krijgen en te ontdekken wat ik binnen Penta Rho leuk en uitdagend vind.” Dat laatste is wel duidelijk: Suzanne heeft een grote passie voor het onderwijs. Dat ontdekte ze al toen ze stage liep bij de gemeente Amsterdam op de afdeling leerplicht, tijdens haar studie Sociaal Juridische Dienstverlening. Als adviseur bij Penta Rho helpt ze onder meer scholen en gemeenten op het gebied van huisvesting en organisatieontwikkeling. Helemaal in haar straatje dus.

Mooie projecten

Een mooi project waarbij ze betrokken is, is het integraal huisvestigingsplan (IHP) van een gemeente. “We kijken naar een langetermijnvisie voor onderwijshuisvesting binnen deze gemeente. Schoolgebouwen worden geëvalueerd en er wordt besloten of nieuwbouw of renovatie nodig is.”
Bij een project van Penta Rho zijn bijna altijd twee adviseurs betrokken. Twee horen immers meer dan één. De werkzaamheden binnen een project zijn heel verschillend. Bij een IHP heeft Suzanne bijvoorbeeld de scholen in beeld gebracht. “Denk aan de grootte van gebouwen, het terrein en het aantal leerlingen.”

Altijd een helpende hand

Als nieuweling bij Penta Rho kreeg Suzanne een buddy: een ervaren collega bij wie je terecht kunt met vragen. “Een goed initiatief. Het is fijn om iemand te hebben die me advies geeft.” Ook andere collega’s helpen haar graag, heeft ze gemerkt. “Ze hebben allemaal verschillende achtergronden, daar leer ik veel van. Bij Penta Rho draait het niet alleen om de studie die je hebt afgerond, maar vooral om passie voor het vakgebied.

Er is genoeg ruimte om een cursus of opleiding te volgen. Die behoefte heb ik nu nog niet. Ik ben hier nog maar net en intern is er nog zoveel te leren.”

Young Penta Rho

Nog een waardevol initiatief is Young Penta Rho. Suzanne: “We komen regelmatig samen. We bespreken praktijksituaties, vertellen waar we tegenaanlopen en geven elkaar tips. Het is leerzaam en gezellig om met leeftijdsgenoten te sparren. De bijeenkomsten geven me nieuwe inzichten en het is fijn om ervaringen uit te wisselen.”

Het past!

Met de sfeer zit het sowieso goed binnen Penta Rho, vindt Suzanne. “Ik voel me vanaf het begin heel welkom. Iedereen is vriendelijk. Ik doe mijn werk met plezier en vind het fijn dat ik de mogelijkheid heb om van alles te doen en te leren. Het bedrijf past, het werk past en ik ga met veel enthousiasme de toekomst bij Penta Rho tegemoet.”

Ik voel me vanaf het begin heel welkom.

Werken bij Penta Rho? Bekijk nu onze vacatures >

Het woord is aan Jeanet Minks

13 maart 2024

Jeanet werkt sinds 2020 als adviseur bij Penta Rho en richt zich op strategische vraagstukken, met name in het primair onderwijs. Ook is ze actief als interim-directeur en heeft ze al veel scholen mogen ondersteunen. Jeanet vertelt over haar expertises en haar mooiste projecten. 

Een IHP voor schoolgebouwen van de toekomst

28 november 2023

Het recht op goed onderwijs in moderne en passende gebouwen staat centraal in het Integraal Huisvestingsplan (IHP) van de gemeente Apeldoorn. Penta Rho heeft in nauwe samenwerking met de gemeente en alle schoolbesturen een IHP ontwikkeld voor de schoolgebouwen van de toekomst..

Opnieuw een mijlpaal; nieuwbouw Rosengaerde van start!

02 november 2023

Op woensdag 25 oktober sloegen met veel enthousiasme Margot Seip (bestuurder Rosengaerde), wethouder Andre Schuurman van de gemeente Dalfsen, acquisitiemanager Monique Tetteroo van het Bouwinvest Dutch Healthcare Fund en algemeen directeur Bob Winters van Kuiper Groep op symbolische wijze vier palen in de grond. Namens Rosengaerde is Penta Rho als procesmanager betrokke

Scroll naar boven