Ruimte om [Suzanne] te zijn

Of het nu gaat om huisvestingsadvies, bestuurlijke samenwerking, onderwijsvernieuwing of personele vraagstukken, onze adviseurs zorgen voor ruimte om te zijn. Wat ze precies doen? En hoe het werken bij Penta Rho bevalt? Dat vertellen ze zelf.

De eerste in de Penta-row: Suzanne (27). Hockeyster, wielrenster, lezer en sinds oktober 2023 adviseur bij Penta Rho.

Ambitieuze starter

Penta Rho organiseerde - samen met andere onderwijsadviesbureaus - een traineeprogramma voor ambitieuze en talentvolle starters. Eén van de deelnemers was Suzanne. “Ik maakte kennis met het adviesvak en werkte daarnaast als volwaardig adviseur mee aan mooie opdrachten in het onderwijs. In 2023 kwam ik in dienst bij Penta Rho.” Inmiddels geeft ze al zes maanden huisvestingsadvies én werkt ze ook nog eens aan organisatieontwikkeling.

Oriënteren en leren

De eerste maanden verdiepte Suzanne zich in deze twee diensten van Penta Rho. “Ik ondersteunde lopende huisvesting- en organisatieprojecten om alles onder de knie te krijgen en te ontdekken wat ik binnen Penta Rho leuk en uitdagend vind.” Dat laatste is wel duidelijk: Suzanne heeft een grote passie voor het onderwijs. Dat ontdekte ze al toen ze stage liep bij de gemeente Amsterdam op de afdeling leerplicht, tijdens haar studie Sociaal Juridische Dienstverlening. Als adviseur bij Penta Rho helpt ze onder meer scholen en gemeenten op het gebied van huisvesting en organisatieontwikkeling. Helemaal in haar straatje dus.

Mooie projecten

Een mooi project waarbij ze betrokken is, is het integraal huisvestigingsplan (IHP) van een gemeente. “We kijken naar een langetermijnvisie voor onderwijshuisvesting binnen deze gemeente. Schoolgebouwen worden geëvalueerd en er wordt besloten of nieuwbouw of renovatie nodig is.”
Bij een project van Penta Rho zijn bijna altijd twee adviseurs betrokken. Twee horen immers meer dan één. De werkzaamheden binnen een project zijn heel verschillend. Bij een IHP heeft Suzanne bijvoorbeeld de scholen in beeld gebracht. “Denk aan de grootte van gebouwen, het terrein en het aantal leerlingen.”

Altijd een helpende hand

Als nieuweling bij Penta Rho kreeg Suzanne een buddy: een ervaren collega bij wie je terecht kunt met vragen. “Een goed initiatief. Het is fijn om iemand te hebben die me advies geeft.” Ook andere collega’s helpen haar graag, heeft ze gemerkt. “Ze hebben allemaal verschillende achtergronden, daar leer ik veel van. Bij Penta Rho draait het niet alleen om de studie die je hebt afgerond, maar vooral om passie voor het vakgebied.

Er is genoeg ruimte om een cursus of opleiding te volgen. Die behoefte heb ik nu nog niet. Ik ben hier nog maar net en intern is er nog zoveel te leren.”

Young Penta Rho

Nog een waardevol initiatief is Young Penta Rho. Suzanne: “We komen regelmatig samen. We bespreken praktijksituaties, vertellen waar we tegenaanlopen en geven elkaar tips. Het is leerzaam en gezellig om met leeftijdsgenoten te sparren. De bijeenkomsten geven me nieuwe inzichten en het is fijn om ervaringen uit te wisselen.”

Het past!

Met de sfeer zit het sowieso goed binnen Penta Rho, vindt Suzanne. “Ik voel me vanaf het begin heel welkom. Iedereen is vriendelijk. Ik doe mijn werk met plezier en vind het fijn dat ik de mogelijkheid heb om van alles te doen en te leren. Het bedrijf past, het werk past en ik ga met veel enthousiasme de toekomst bij Penta Rho tegemoet.”

Ik voel me vanaf het begin heel welkom.

Werken bij Penta Rho? Bekijk nu onze vacatures >

Taakbeleid voor onderwijsgevend personeel, maar vergeet het onderwijsondersteunend personeel niet!

30 april 2025

Verschillende ontwikkelingen op scholen maken het gewenst om nieuw taakbeleid te ontwikkelen. Wat ooit werkte, is nu vaak niet meer toereikend. Zo sluit het bestaande taakbeleid vaak niet meer aan bij de kaders vanuit de cao VO, werkt het niet bevorderend voor de werkdrukbeleving van docenten of sluit het niet meer aan bij de professionele cultuur of de onderwijsontwikkelingen in de school.  

Tips en overwegingen bij een onderzoek naar fusie

17 april 2025

Overweegt jouw school of organisatie een onderzoek naar fusie? Een gedegen onderzoek is cruciaal voor een succesvolle samenwerking in de toekomst. In ons nieuwste artikel delen we tips en overwegingen voor een zorgvuldige aanpak, van communicatie en scenario-analyse tot het opstellen van een procesplan. Lees het artikel en bereidt jouw organisatie voor op de toekomst!

Samenwerking als kracht voor de toekomst voor kleine schoolbesturen

27 maart 2025

Kleine schoolbesturen of schoolbesturen met één school, ook wel "éénpitters" genoemd, staan steeds vaker voor de uitdaging om hoogwaardig onderwijs te bieden met vaak beperkte middelen en capaciteit. Samenwerking met andere besturen kan een effectieve manier zijn om deze uitdagingen aan te pakken. Door samen te werken kunnen schoolbesturen kosten besparen, administratieve lasten verminderen en de kwaliteit van het onderwijs verbeteren. In dit artikel bespreken we verschillende samenwerkingsvormen die kleine schoolbesturen kunnen overwegen, elk met hun eigen niveau van samenwerking en autonomie.  

Scroll naar boven