Feestelijke ondertekening bouwteamovereenkomst

Afgelopen week was het zo ver! Reformatorische Schoolvereniging Rijssen – de vereniging waar basisschool In den Climtuin onderdeel van uitmaakt – en Bouwbedrijf Wessels Rijssen B.V. tekenden de bouwteamovereenkomst. Hiermee komt het nieuwbouwproces in een nieuwe fase terecht.

Feestelijke ondertekening bouwteamovereenkomst

Het huidige schoolgebouw aan de Casparus B.J. Landweerlaan 3 in Rijssen is verouderd en maakt plaats voor vervangende nieuwbouw. Gemeente Rijssen-Holten heeft een bedrag beschikbaar gesteld om een toekomstbestendig en duurzaam schoolgebouw te realiseren. Om leerlingen en docenten een fijne en goede plek te kunnen bieden om te leren en te werken, is een comfortabel gebouw met een gezond binnenklimaat van groot belang. Het luchtklimaat voldoet straks aan de hoogste normen van het ‘Frisse Scholen concept’. De nieuwe school wordt zeer energiezuinig en zal worden gebouwd op basis van het ‘all-electric’ principe. De nieuwbouw is van binnen zichtbaar anders dan het bestaande gebouw, hierdoor is het gebouw straks geschikt voor hedendaags basisonderwijs. In het gebouw worden ook Peuterspeelzaal ’t Kruimeltje en het bestuursbureau van de schoolvereniging gehuisvest.

Nu Bouwbedrijf Wessels is toegevoegd aan het team, worden de plannen verder uitgewerkt tot uitvoeringstekeningen. De omgevingsvergunning voor de nieuwbouw is inmiddels aangevraagd. Het voornemen is om de bouwwerkzaamheden na de zomervakantie van start te laten gaan. Voordat het zover is, zal eerst het bestaande gebouw worden gesloopt. Naar verwachting kan het prachtige gebouw na de zomervakantie van 2022 in gebruik worden genomen. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden maakt de school gebruik van tijdelijke huisvesting in het voormalige schoolgebouw van De Salto aan de Keizersdijk in Rijssen.

Penta Rho begeleidt In den Climtuin bij het gehele proces, vanaf de definitie- & ontwerpfase tot en met de nazorgfase na oplevering van de nieuwbouw. Het ontwerp is gemaakt door architectenbureau Arcom uit Veenendaal.


Het woord is aan Jeanet Minks

13 maart 2024

Jeanet werkt sinds 2020 als adviseur bij Penta Rho en richt zich op strategische vraagstukken, met name in het primair onderwijs. Ook is ze actief als interim-directeur en heeft ze al veel scholen mogen ondersteunen. Jeanet vertelt over haar expertises en haar mooiste projecten. 

Begin met de eerste steen als je kathedralen wilt bouwen

26 februari 2024

Op 13 mei 2024 organiseert Penta Rho haar eerste congres. Onder het voorzichtige ‘groots denken, maar klein beginnen’, kom je snel uit bij de kathedralen. Je zou het niet zeggen, maar ook deze imposante gebouwen zijn ooit begonnen met leggen van de eerste steen.

Een IHP voor schoolgebouwen van de toekomst

28 november 2023

Het recht op goed onderwijs in moderne en passende gebouwen staat centraal in het Integraal Huisvestingsplan (IHP) van de gemeente Apeldoorn. Penta Rho heeft in nauwe samenwerking met de gemeente en alle schoolbesturen een IHP ontwikkeld voor de schoolgebouwen van de toekomst..

Scroll naar boven