Mijnschoolkwaliteit

Met Mijnschoolkwaliteit bieden wij u alle hulpmiddelen om het kwaliteitsbeleid zelf vorm te geven en daarbij de eigen kwaliteitsdoelen te formuleren, te monitoren en te realiseren. Iedere school of organisatie is uniek en heeft te maken met andere uitdagingen. Met Mijnschoolkwaliteit worden realistische ambities geformuleerd, passend bij uw eigen visie op kwaliteitszorg.

Mijnschoolkwaliteit

Penta Rho is een gecertificeerd trainingsbureau voor de modules van Mijnschoolkwaliteit: Onsbeleidsplan, Mijnschoolplan, WMK (Werken Met Kwaliteit) en Mijnschoolteam. WMK is beschikbaar binnen ParnasSys en koppelt met Mijnschoolplan. De modules zijn ontwikkeld door Cees Bos en los verkrijgbaar, maar ook als pakket.

Modules

Onsbeleidsplan
Onsbeleidsplan is de bestuursversie van Mijnschoolplan. Onsbeleidsplan helpt u als bestuurder om zaken centraal te organiseren, kwaliteit schooloverstijgend te ontwerpen en dit inzichtelijk te maken. Centraal kunnen teksten en actiepunten klaargezet worden die schoolleiders kunnen verwerken in hun schoolplannen. Hiermee zet het bestuur heldere lijnen uit en genereert het bestuur een rapportage voor de scholen. Ook op bestuursniveau is het mogelijk de voortgang van de schoolplannen, de actiepunten en de resultaten van de scholen te monitoren. Onsbeleidsplan sluit naadloos aan op Mijnschoolplan.

Mijnschoolplan
Met Mijnschoolplan maakt u snel en eenvoudig het schoolplan, de jaarplannen en de bijbehorende jaarverslagen. Ook biedt deze module de mogelijkheid tot het maken van de volgende aanvullende documenten:

  • schoolondersteuningsprofiel
  • schoolrapportage opbrengsten
  • analyse referentieniveaus
  • scholingsplan
  • leerstofaanbod
  • onderwijsachterstanden
  • competentiegids

Werken Met Kwaliteit
Werken Met Kwaliteit (WMK) legt de basis voor goede kwaliteitszorg en personeelsbeleid voor iedere school en elk bestuur. U heeft de vrijheid om eigen vragenlijsten toe te voegen voor het onderzoek en om eigen thema’s te ontwikkelen. De thematische vragenlijsten die al klaarstaan, kunt u daarbij als startpunt gebruiken. Met heldere rapportages, verbeterpunten en conclusies maakt u de vertaalslag naar de organisatie. In combinatie met Mijnschoolplan zet u de verbeterpunten automatisch in uw schoolplan.

Mijnschoolteam
Mijnschoolteam helpt u om de ontwikkeling van leraren in beeld te brengen. Het faciliteert met rapporten en teamoverzichten bij het nemen van de juiste initiatieven om leraren te ontwikkelen en ondersteunen.

Advies en training op maat

Wilt u meer informatie over deze modules, heeft u behoefte aan een vrijblijvend gesprek/een demonstratie of kiest u liever voor een training op maat, neem dan contact op met Jeanet Minks.


Taakbeleid voor onderwijsgevend personeel, maar vergeet het onderwijsondersteunend personeel niet!

30 april 2025

Verschillende ontwikkelingen op scholen maken het gewenst om nieuw taakbeleid te ontwikkelen. Wat ooit werkte, is nu vaak niet meer toereikend. Zo sluit het bestaande taakbeleid vaak niet meer aan bij de kaders vanuit de cao VO, werkt het niet bevorderend voor de werkdrukbeleving van docenten of sluit het niet meer aan bij de professionele cultuur of de onderwijsontwikkelingen in de school.  

Tips en overwegingen bij een onderzoek naar fusie

17 april 2025

Overweegt jouw school of organisatie een onderzoek naar fusie? Een gedegen onderzoek is cruciaal voor een succesvolle samenwerking in de toekomst. In ons nieuwste artikel delen we tips en overwegingen voor een zorgvuldige aanpak, van communicatie en scenario-analyse tot het opstellen van een procesplan. Lees het artikel en bereidt jouw organisatie voor op de toekomst!

Samenwerking als kracht voor de toekomst voor kleine schoolbesturen

27 maart 2025

Kleine schoolbesturen of schoolbesturen met één school, ook wel "éénpitters" genoemd, staan steeds vaker voor de uitdaging om hoogwaardig onderwijs te bieden met vaak beperkte middelen en capaciteit. Samenwerking met andere besturen kan een effectieve manier zijn om deze uitdagingen aan te pakken. Door samen te werken kunnen schoolbesturen kosten besparen, administratieve lasten verminderen en de kwaliteit van het onderwijs verbeteren. In dit artikel bespreken we verschillende samenwerkingsvormen die kleine schoolbesturen kunnen overwegen, elk met hun eigen niveau van samenwerking en autonomie.  

Scroll naar boven