Wilhelminaschool krijgt nieuw gebouw voor 6,5 miljoen euro

De Wilhelminaschool is een van de Doetinchemse basisscholen die groeit. De school is gedateerd en barst inmiddels uit haar voegen. De teamkamer, het speellokaal en de hal worden al ingezet, naast de twee units met leslokalen. De Wilhelminaschool vormt samen met kinderopvang Twinkel een kindcentrum.

Wilhelminaschool krijgt nieuw gebouw voor 6,5 miljoen euro

Omdat het nieuwe kindcentrum op de plek van de huidige school wordt gerealiseerd, zullen de school en de kinderopvang een jaar lang elders gehuisvest worden. De zoektocht naar tijdelijke huisvesting is in volle gang.

PentaRho begeleidt de De Wilhelminaschool bij het gehele proces, vanaf de initiatief- & definitiefase tot en met de nazorgfase na oplevering van de toekomstbestendige en moderne nieuwbouw.
Het bouwheerschap is na afronding van de definitiefase door de gemeente overgedragen aan het schoolbestuur.

Draag jij ook graag een steentje bij aan dit soort projecten? Kijk dan eens op onze vacaturepagina.
Wij zoeken nog enthousiaste professionals (adviseurs en bouwprojectmanagers) die ons team komen versterken.

Voor meer achtergrondinformatie over dit project en het gesprek met Erik Lammers (directeur-bestuurder),
zie ook onderstaande animatie en het artikel in De Gelderlander.


Een IHP voor schoolgebouwen van de toekomst

28 november 2023

Het recht op goed onderwijs in moderne en passende gebouwen staat centraal in het Integraal Huisvestingsplan (IHP) van de gemeente Apeldoorn. Penta Rho heeft in nauwe samenwerking met de gemeente en alle schoolbesturen een IHP ontwikkeld voor de schoolgebouwen van de toekomst..

Opnieuw een mijlpaal; nieuwbouw Rosengaerde van start!

02 november 2023

Op woensdag 25 oktober sloegen met veel enthousiasme Margot Seip (bestuurder Rosengaerde), wethouder Andre Schuurman van de gemeente Dalfsen, acquisitiemanager Monique Tetteroo van het Bouwinvest Dutch Healthcare Fund en algemeen directeur Bob Winters van Kuiper Groep op symbolische wijze vier palen in de grond. Namens Rosengaerde is Penta Rho als procesmanager betrokke

Nieuwbouw Wolfert Dalton formeel opgeleverd

26 oktober 2023

Vrijdag 20 oktober 2023 was het eindelijk zo ver; een nieuw schoolgebouw voor het team en de leerlingen van Wolfert Dalton. In 2009 ontstonden al de eerste ideeën en concrete plannen over nieuwbouw.

Scroll naar boven