Met zeven scholen komen tot één taakbeleid

Stichting Agnieten College/De Boog telt zeven scholen voor voortgezet onderwijs. Arjen Verheij, directeur bedrijfsvoering Stichting Agnieten College/De Boog, vertelt dat het dankzij de ondersteuning van Penta Rho gelukt is om vanuit zeven verschillende uitgangspunten tot één voorstel voor taakbeleid te komen.

Met zeven scholen komen tot één taakbeleid

‘Fred en Liza hebben dit ingewikkelde proces uitstekend begeleid. Fred heeft veel kennis van het onderwerp taakbeleid en is ook procesmatig heel sterk. Het leiden van de bijeenkomsten doet hij op ontspannen wijze, met humor. Liza ondersteunt proactief, is een kei in verslaglegging en stipt op afspraken.

Dankzij de ondersteuning van Fred en Liza is het gelukt om voor zeven scholen één taakbeleid op te stellen

Het was een hele klus om het taakbeleid op één lijn te krijgen. Een zoektocht naar de overeenkomsten, maar mét oog voor de verschillen tussen de scholen. De meeste stappen hebben we prima doorlopen. Helaas is het bij de stemming niet gelukt om op alle zeven scholen een tweederdemeerderheid te behalen. Op drie scholen is het nieuwe taakbeleid nu vastgesteld.

Door dit proces zijn mensen zich wel meer bewust dat ze onderdeel uitmaken van een stichting. Hierdoor stemmen we steeds meer zaken met elkaar af.’

Masterclass taakbeleid VO

Staat u ook voor de uitdaging om nieuw taakbeleid te ontwikkelen? Hoe zorgt u er dan voor dat het nieuwe taakbeleid past bij de organisatie? Krijgt u voldoende draagvlak binnen uw school?

Heeft u vragen over taakbeleid, heeft u behoefte aan ondersteuning of weet u niet goed waar u moet beginnen? Volg dan de masterclass Taakbeleid VO of neem contact op met een van onze adviseurs.


Taakbeleid Het Rhedens vernieuwd!

Het taakbeleid van Het Rhedens, met drie locaties in Dieren en Rozendaal, dateerde uit 2014, was soms een keurslijf en soms onduidelijk. Reden genoeg voor deze VO-school om Penta Rho in te schakelen. Locatiedirecteur Clemy Oomens en P&O-medewerker Marieke Kalisvaart blikken terug op de samenwerking met Fred en Lizelot. 

Inpassingsstudie speciaal onderwijs Barendrecht

Is het mogelijk om De Rank en De Wijngaard, twee scholen voor speciaal onderwijs in Barendrecht, te huisvesten in een door de gemeente aangekocht pand van een vo-school voor groen onderwijs?

Scroll naar boven