Nieuwbouw Wolfert Dalton en Mytylschool De Brug Rotterdam

Het sterk verouderde schoolgebouw van Wolfert Dalton maakt plaats voor een campus met twee duurzame nieuwe onderwijsgebouwen met sportvoorzieningen; elk gebouw met een eigen karakter. De duurzaamheidsambities van zowel gemeente Rotterdam als DP6 komen samen in het ontwerp dat compact, flexibel, onderhoudsarm en energiezuinig is. De nieuwe schoolgebouwen zijn bijna volledig energieneutraal (BENG).

Nieuwbouw Wolfert Dalton en Mytylschool De Brug Rotterdam

Op vrijdag 20 oktober 2023 was het eindelijk zo ver; een nieuw schoolgebouw voor het team en  de leerlingen van Wolfert Dalton. In 2009 ontstonden al de eerste ideeën en concrete plannen over nieuwbouw. In 2015 werd het bouwheerschap teruggeven aan de gemeente. Na het verkrijgen van de benodigde vergunningen, het vaststellen van de Programma’s van Eisen (opgesteld door Penta Rho) en het vaststellen van het ontwerp van DP6 werd uiteindelijk op maandag 16 mei 2022 de eerste paal van de nieuwbouw geslagen. Een mijlpaal voor alle betrokkenen.

In al die jaren is Penta Rho namens Wolfert Dalton en Mytylschool De Brug – en in opdracht van de gemeente – betrokken gebleven bij de ontwikkelingen en het realisatieproces. In opdracht van de Wolfert van Borselen scholengroep is door Penta Rho ook vorm en inhoud gegeven aan het inrichtingsproces. Kostenramingen zijn opgesteld, selecties doorlopen en contracten afgesloten. Afgelopen week is hard gewerkt aan het inrichten van het schoolgebouw (Wolfert Dalton) en zijn de eerste lessen inmiddels gegeven.

De 2e fase – bouw Mytylschool De Brug – is ingepland voor begin 2024, nadat de sloop van het oude gebouw van Wolfert Dalton is afgerond. Penta Rho blijft betrokken bij dit project in opdracht van de gemeente Rotterdam.


Taakbeleid Het Rhedens vernieuwd!

Het taakbeleid van Het Rhedens, met drie locaties in Dieren en Rozendaal, dateerde uit 2014, was soms een keurslijf en soms onduidelijk. Reden genoeg voor deze VO-school om Penta Rho in te schakelen. Locatiedirecteur Clemy Oomens en P&O-medewerker Marieke Kalisvaart blikken terug op de samenwerking met Fred en Lizelot. 

Inpassingsstudie speciaal onderwijs Barendrecht

Is het mogelijk om De Rank en De Wijngaard, twee scholen voor speciaal onderwijs in Barendrecht, te huisvesten in een door de gemeente aangekocht pand van een vo-school voor groen onderwijs?

Integraal Huisvestingsplan gemeente Soest

In Soest en Soesterberg zijn schoolbesturen en gemeente al jaren gewend te werken met een Integraal Huisvestingsplan (IHP). Omdat de looptijd van het bestaande IHP bijna afgerond was, vroeg de gemeente drie partijen een offerte uit te brengen. De keuze viel op Penta Rho.

Scroll naar boven