Taakbeleid Het Rhedens vernieuwd!

Het taakbeleid van Het Rhedens, met drie locaties in Dieren en Rozendaal, dateerde uit 2014, was soms een keurslijf en soms onduidelijk. Reden genoeg voor deze VO-school om Penta Rho in te schakelen. Locatiedirecteur Clemy Oomens en P&O-medewerker Marieke Kalisvaart blikken terug op de samenwerking met Fred en Lizelot. 

Taakbeleid Het Rhedens vernieuwd!

“Het Rhedens bestaat uit drie heel verschillende locaties, met een verschillend aanbod, van praktijkschool tot en met atheneum/gymnasium. De problematiek was daarom best ingewikkeld. Onder leiding van Penta Rho is een brede werkgroep aan de slag gegaan, met kritische denkers van Het Rhedens. Fred en Lizelot hebben direct een open en veilige sfeer gecreëerd, waar elke mening er mocht zijn. Dit gaf, samen met hun kennis van zaken, veel vertrouwen bij de werkgroepleden. Er is in de werkgroep op verschillende onderwerpen flink doorgepraat. Door deze aanpak is het opgestelde taakbeleid heel eigen geworden. De ideeën zijn echt uit onszelf gekomen en passen goed bij onze visie.”

Door de aanpak van Penta Rho hebben we een heel eigen taakbeleid ontwikkeld, passend bij onze visie!

Ruim 80 procent van de medewerkers stemde begin dit jaar (2021) in met het nieuwe taakbeleid, dat komend schooljaar ingaat. “Ons doel was een eenduidig en transparant taakbeleid voor alle drie onze locaties, en dat is gelukt.”

Het Rhedens is blij met het resultaat en de bijdrage van Fred en Lizelot. “Fred is daadkrachtig, pakt de regie en voert inhoudelijke discussies. Lizelot is inhoudelijk sterk, legt heel rustig uit én vat alles heel goed samen. Ze brengt discussies terug naar de kern. Deze twee adviseurs zijn echt complementair aan elkaar.”


Inpassingsstudie speciaal onderwijs Barendrecht

Is het mogelijk om De Rank en De Wijngaard, twee scholen voor speciaal onderwijs in Barendrecht, te huisvesten in een door de gemeente aangekocht pand van een vo-school voor groen onderwijs?

Integraal Huisvestingsplan gemeente Soest

In Soest en Soesterberg zijn schoolbesturen en gemeente al jaren gewend te werken met een Integraal Huisvestingsplan (IHP). Omdat de looptijd van het bestaande IHP bijna afgerond was, vroeg de gemeente drie partijen een offerte uit te brengen. De keuze viel op Penta Rho.

Scroll naar boven