Inpassingsstudie speciaal onderwijs Barendrecht

Is het mogelijk om De Rank en De Wijngaard, twee scholen voor speciaal onderwijs in Barendrecht, te huisvesten in een door de gemeente aangekocht pand van een vo-school voor groen onderwijs?

Inpassingsstudie speciaal onderwijs Barendrecht

In opdracht van de gemeente voerde Penta Rho een inpassingsstudie uit. Aan het woord Jan Voorthuyzen, dagelijks bestuurder en directeur van De Rank en Edwin Seip, toezichthouder van de stichting reformatorisch speciaal onderwijs Randstad.

“Op enig moment hebben we een ruimtevraag neergelegd bij de gemeente, omdat we op beide locaties ruimtegebrek hebben. De gemeente huurde PentaRho in voor een inpassingsstudie. Ook wij hadden direct een goed gevoel bij Penta Rho.

Vooral omdat Carolien en Lotte zich heel goed verdiept hebben in onze scholen, onze doelgroep en onze wensen. Ze staan neutraal tussen de partijen in, werken professioneel en klantgericht en zijn als persoon allebei erg prettig in de omgang.”

De samenwerking met Penta Rho heeft voor alle partijen heel goed uitgepakt.

“We zijn heel blij met het toekomstgerichte programma van eisen. We krijgen in het pand meer vierkante meters, waardoor we kunnen groeien. Ook de aan onze scholen verbonden zorgpartijen krijgen plek in het gebouw. Een uniek concept van onderwijs en zorg onder één dak. De gemeenteraad van Barendrecht heeft inmiddels (maart 2021) een positief besluit genomen. Penta Rho heeft daarin zeker een belangrijke rol gespeeld.”


Taakbeleid Het Rhedens vernieuwd!

Het taakbeleid van Het Rhedens, met drie locaties in Dieren en Rozendaal, dateerde uit 2014, was soms een keurslijf en soms onduidelijk. Reden genoeg voor deze VO-school om Penta Rho in te schakelen. Locatiedirecteur Clemy Oomens en P&O-medewerker Marieke Kalisvaart blikken terug op de samenwerking met Fred en Lizelot. 

Integraal Huisvestingsplan gemeente Soest

In Soest en Soesterberg zijn schoolbesturen en gemeente al jaren gewend te werken met een Integraal Huisvestingsplan (IHP). Omdat de looptijd van het bestaande IHP bijna afgerond was, vroeg de gemeente drie partijen een offerte uit te brengen. De keuze viel op Penta Rho.

Scroll naar boven