Feestelijk moment voor De Krugerstee

Afgelopen week was het zo ver. De bouw is voor basisschool De Krugerstee officieel van start gegaan! De Veluwse Onderwijsgroep, waar de basisschool onderdeel vanuit maakt, en Bouwbedrijf Van Laar B.V. tekenden de aannemingsovereenkomst. Hiermee werd het startpunt van de vernieuwbouw gemarkeerd.

Feestelijk moment voor De Krugerstee

Om deze start kracht bij te zetten, maakten een aantal leerlingen en wethouder Erik Visser van de gemeente Epe op symbolische wijze een start met de sloop.

Het feestelijke moment werd op unieke wijze door de hele school gevierd. Marije Beekman, locatiedirecteur De Krugerstee: “Dit feestelijke moment konden we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Omdat we er niet met de hele school bij konden zijn, hadden we bedacht om digitaal een live- verbinding te maken tussen de Potgieterstraat waar wij straks heen verhuizen en de huidige school. Zo konden we met zijn allen het feestelijke moment vieren onder het genot van een taartje.”

Duurzaam gebouw

De Krugerstee gaat verhuizen naar het naastgelegen gebouw aan de Potgieterstraat. Voordat dit zover is, wordt het gebouw geheel verbouwd. Onlangs investeerde de gemeente nog in het verduurzamen van het gebouw aan de Potgieterstraat. Basisschool De Krugerstee wordt daardoor een geweldig duurzaam gebouw. Deze ontwikkeling is niet alleen goed voor het klimaat, maar is ook duurzaam in andere opzichten. Het is vooral goed nieuws voor de leerlingen. Deze stap draagt bij aan een goed onderwijsklimaat in Vaassen.

Toekomstbestendig onderwijs

In het nieuwe schoolgebouw krijgen de kinderen letterlijk én figuurlijk alle ruimte om zich optimaal te ontwikkelen. Het is de ambitie van de school om het klassikale onderwijs los te laten en onderwijs te gaan geven in leerpleinen, gericht op spel, ontdekken en onderzoeken.


'Ik wil altijd opnieuw kunnen beginnen'

15 september 2023

Jan Roelofs, een van de sterkhouders van Penta Rho, wordt onderworpen aan een diepte-interview. Waarbij hij na de eerste vraag het gehele gesprek overneemt.

Penta Rho nu ook in Rotterdam

08 september 2023

Vanaf 1 september is het nieuwe kantoor van Penta Rho aan de Jacques Dutilhweg 471 operationeel. Met een glimlach van oor tot oor vertellen Peter van Heerde en Patricia Osseweijer meer over deze uitbreiding in het westen van het land.

Scroll naar boven