Feestelijk moment voor De Krugerstee

Afgelopen week was het zo ver. De bouw is voor basisschool De Krugerstee officieel van start gegaan! De Veluwse Onderwijsgroep, waar de basisschool onderdeel vanuit maakt, en Bouwbedrijf Van Laar B.V. tekenden de aannemingsovereenkomst. Hiermee werd het startpunt van de vernieuwbouw gemarkeerd.

Feestelijk moment voor De Krugerstee

Om deze start kracht bij te zetten, maakten een aantal leerlingen en wethouder Erik Visser van de gemeente Epe op symbolische wijze een start met de sloop.

Het feestelijke moment werd op unieke wijze door de hele school gevierd. Marije Beekman, locatiedirecteur De Krugerstee: “Dit feestelijke moment konden we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Omdat we er niet met de hele school bij konden zijn, hadden we bedacht om digitaal een live- verbinding te maken tussen de Potgieterstraat waar wij straks heen verhuizen en de huidige school. Zo konden we met zijn allen het feestelijke moment vieren onder het genot van een taartje.”

Duurzaam gebouw

De Krugerstee gaat verhuizen naar het naastgelegen gebouw aan de Potgieterstraat. Voordat dit zover is, wordt het gebouw geheel verbouwd. Onlangs investeerde de gemeente nog in het verduurzamen van het gebouw aan de Potgieterstraat. Basisschool De Krugerstee wordt daardoor een geweldig duurzaam gebouw. Deze ontwikkeling is niet alleen goed voor het klimaat, maar is ook duurzaam in andere opzichten. Het is vooral goed nieuws voor de leerlingen. Deze stap draagt bij aan een goed onderwijsklimaat in Vaassen.

Toekomstbestendig onderwijs

In het nieuwe schoolgebouw krijgen de kinderen letterlijk én figuurlijk alle ruimte om zich optimaal te ontwikkelen. Het is de ambitie van de school om het klassikale onderwijs los te laten en onderwijs te gaan geven in leerpleinen, gericht op spel, ontdekken en onderzoeken.


Ruimte om [Suzanne] te zijn

26 april 2024

Of het nu gaat om huisvestingsadvies, bestuurlijke samenwerking, onderwijsvernieuwing of personele vraagstukken, de adviseurs van Penta Rho zorgen voor ruimte om te zijn. Wat ze precies doen? En hoe het werken bij Penta Rho bevalt? Dat vertellen ze zelf.

Het woord is aan Jeanet Minks

13 maart 2024

Jeanet werkt sinds 2020 als adviseur bij Penta Rho en richt zich op strategische vraagstukken, met name in het primair onderwijs. Ook is ze actief als interim-directeur en heeft ze al veel scholen mogen ondersteunen. Jeanet vertelt over haar expertises en haar mooiste projecten. 

Een IHP voor schoolgebouwen van de toekomst

28 november 2023

Het recht op goed onderwijs in moderne en passende gebouwen staat centraal in het Integraal Huisvestingsplan (IHP) van de gemeente Apeldoorn. Penta Rho heeft in nauwe samenwerking met de gemeente en alle schoolbesturen een IHP ontwikkeld voor de schoolgebouwen van de toekomst..

Scroll naar boven