wel vier Engelse mijlen en een halve marathon

Niet in zeven sloten tegelijk

Door: Ferdinand ter Haar 

De oude Grieken riepen het al op de pleinen van Athene:
‘Advieswerk is pas sterk, als lichaam en geest in volstrekte harmonie zijn met elkaar!’

Niet in zeven sloten tegelijk

Doordeweeks wordt er diep doordacht geadviseerd en ondersteund, in de weekenden worden Engelse mijlen en halve marathons gelopen om volledig in balans te blijven.

Elk jaar nemen meerdere Penta Rho-teams deel aan het gezelligste hardloopfestival van Nederland. Afgelopen weekend liepen Bert Kampman, Angela Bekedam, Koen Fransen, Anneriek Wiegmans, Rinke van de Hoek, Jan Spiegelenberg en Fred Ruijling geen zeven sloten, maar wel vier Engelse mijlen. Ogenschijnlijk in alle gemak en met oog voor de omgeving. Fred was erg met zijn publiek bezig en genoot zichtbaar van de complimenten die hij ontving over zijn persoonlijk record. Rinke en Koen streden om de eer – daar waar Koen dacht gewonnen te hebben, vond Rinke dat hij met een voetlengte eerder de finishlijn passeerde. Beiden staken overigens met kop en schouders boven het veld uit – qua eindtijd, maar zeker qua gestalte. Angela, Jan en Anneriek trokken veel bekijks, hetgeen ook niet erg verwonderlijk is. Het drietal is jong, soepel en sportief. Bert was erg tevreden over zijn tijd en overweegt om volgend jaar deel te nemen aan de halve marathon; een mooi streven.

Peter van Heerde, Valerie Boon en Jan Roelofs liepen daadwerkelijk de Zwolse Halve Marathon, waarbij met name de tijd van Jan tot de verbeelding sprak. Jan zelf was erg bescheiden daarover en grapte dat hij wat bochten had afgesneden. Valerie en Peter renden door de straten van Zwolle als gazelles op de Afrikaanse steppen.

Na de bovenmatige hardloopinspanningen hadden de atleten van Penta Rho alle aandacht voor de cooling-down; ieder op zijn/haar eigen wijze uiteraard! Hoe zwaar het allemaal ook was, de balans tussen lijf en geest moest behouden blijven.

‘Om maandag weer met blij gemoed aan het werk te kunnen gaan!’ riep Rinke na 9 kilometer uitlopen.

Durf jij deze sportieve uitdaging aan of ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging in je loopbaan, kijk dan ook eens op onze vacaturepagina

 

 


'Ik wil altijd opnieuw kunnen beginnen'

15 september 2023

Jan Roelofs, een van de sterkhouders van Penta Rho, wordt onderworpen aan een diepte-interview. Waarbij hij na de eerste vraag het gehele gesprek overneemt.

Penta Rho nu ook in Rotterdam

08 september 2023

Vanaf 1 september is het nieuwe kantoor van Penta Rho aan de Jacques Dutilhweg 471 operationeel. Met een glimlach van oor tot oor vertellen Peter van Heerde en Patricia Osseweijer meer over deze uitbreiding in het westen van het land.

Scroll naar boven