wel vier Engelse mijlen en een halve marathon

Niet in zeven sloten tegelijk

Door: Ferdinand ter Haar 

De oude Grieken riepen het al op de pleinen van Athene:
‘Advieswerk is pas sterk, als lichaam en geest in volstrekte harmonie zijn met elkaar!’

Niet in zeven sloten tegelijk

Doordeweeks wordt er diep doordacht geadviseerd en ondersteund, in de weekenden worden Engelse mijlen en halve marathons gelopen om volledig in balans te blijven.

Elk jaar nemen meerdere Penta Rho-teams deel aan het gezelligste hardloopfestival van Nederland. Afgelopen weekend liepen Bert Kampman, Angela Bekedam, Koen Fransen, Anneriek Wiegmans, Rinke van de Hoek, Jan Spiegelenberg en Fred Ruijling geen zeven sloten, maar wel vier Engelse mijlen. Ogenschijnlijk in alle gemak en met oog voor de omgeving. Fred was erg met zijn publiek bezig en genoot zichtbaar van de complimenten die hij ontving over zijn persoonlijk record. Rinke en Koen streden om de eer – daar waar Koen dacht gewonnen te hebben, vond Rinke dat hij met een voetlengte eerder de finishlijn passeerde. Beiden staken overigens met kop en schouders boven het veld uit – qua eindtijd, maar zeker qua gestalte. Angela, Jan en Anneriek trokken veel bekijks, hetgeen ook niet erg verwonderlijk is. Het drietal is jong, soepel en sportief. Bert was erg tevreden over zijn tijd en overweegt om volgend jaar deel te nemen aan de halve marathon; een mooi streven.

Peter van Heerde, Valerie Boon en Jan Roelofs liepen daadwerkelijk de Zwolse Halve Marathon, waarbij met name de tijd van Jan tot de verbeelding sprak. Jan zelf was erg bescheiden daarover en grapte dat hij wat bochten had afgesneden. Valerie en Peter renden door de straten van Zwolle als gazelles op de Afrikaanse steppen.

Na de bovenmatige hardloopinspanningen hadden de atleten van Penta Rho alle aandacht voor de cooling-down; ieder op zijn/haar eigen wijze uiteraard! Hoe zwaar het allemaal ook was, de balans tussen lijf en geest moest behouden blijven.

‘Om maandag weer met blij gemoed aan het werk te kunnen gaan!’ riep Rinke na 9 kilometer uitlopen.

Durf jij deze sportieve uitdaging aan of ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging in je loopbaan, kijk dan ook eens op onze vacaturepagina

 

 


Ruimte om [Suzanne] te zijn

26 april 2024

Of het nu gaat om huisvestingsadvies, bestuurlijke samenwerking, onderwijsvernieuwing of personele vraagstukken, de adviseurs van Penta Rho zorgen voor ruimte om te zijn. Wat ze precies doen? En hoe het werken bij Penta Rho bevalt? Dat vertellen ze zelf.

Het woord is aan Jeanet Minks

13 maart 2024

Jeanet werkt sinds 2020 als adviseur bij Penta Rho en richt zich op strategische vraagstukken, met name in het primair onderwijs. Ook is ze actief als interim-directeur en heeft ze al veel scholen mogen ondersteunen. Jeanet vertelt over haar expertises en haar mooiste projecten. 

Een IHP voor schoolgebouwen van de toekomst

28 november 2023

Het recht op goed onderwijs in moderne en passende gebouwen staat centraal in het Integraal Huisvestingsplan (IHP) van de gemeente Apeldoorn. Penta Rho heeft in nauwe samenwerking met de gemeente en alle schoolbesturen een IHP ontwikkeld voor de schoolgebouwen van de toekomst..

Scroll naar boven