Nieuwbouw Wolfert Dalton formeel opgeleverd

Vrijdag 20 oktober 2023 was het eindelijk zo ver; een nieuw schoolgebouw voor het team en  de leerlingen van Wolfert Dalton. In 2009 ontstonden al de eerste ideeën en concrete plannen. In 2015 werd het bouwheerschap teruggeven aan de gemeente. Na het verkrijgen van de benodigde vergunningen, het vaststellen van de Programma’s van Eisen (opgesteld door Penta Rho) en het vaststellen van het ontwerp van DP6 werd uiteindelijk op maandag 16 mei 2022 de eerste paal van de nieuwbouw geslagen. Een mijlpaal voor alle betrokkenen.

Nieuwbouw Wolfert Dalton formeel opgeleverd
Wij wensen het hele team en alle betrokkenen veel werk- en leerplezier toe!

Het sterk verouderde schoolgebouw van Wolfert Dalton maakt plaats voor een campus met twee duurzame nieuwe onderwijsgebouwen met sportvoorzieningen; elk gebouw met een eigen karakter. De duurzaamheidsambities van zowel gemeente Rotterdam als DP6 komen samen in het ontwerp dat compact, flexibel, onderhoudsarm en energiezuinig is. De nieuwe schoolgebouwen zijn bijna volledig energieneutraal (BENG).

In al die jaren is Penta Rho namens Wolfert Dalton en Mytylschool De Brug – en in opdracht van de gemeente – betrokken gebleven bij de ontwikkelingen en het realisatieproces. In opdracht van de Wolfert van Borselen scholengroep is door Penta Rho ook vorm en inhoud gegeven aan het inrichtingsproces. Kostenramingen zijn opgesteld, selecties doorlopen en contracten afgesloten. Afgelopen week is hard gewerkt aan het inrichten van het schoolgebouw (Wolfert Dalton) en zijn de eerste lessen inmiddels gegeven.

 

De 2e fase – bouw Mytylschool De Brug en vormgeving van de landschapsarchitectuur – is ingepland voor begin 2024, nadat de sloop van het oude gebouw van Wolfert Dalton is afgerond. Penta Rho blijft betrokken bij dit project in opdracht van de gemeente Rotterdam.


Ruimte om [Suzanne] te zijn

26 april 2024

Of het nu gaat om huisvestingsadvies, bestuurlijke samenwerking, onderwijsvernieuwing of personele vraagstukken, de adviseurs van Penta Rho zorgen voor ruimte om te zijn. Wat ze precies doen? En hoe het werken bij Penta Rho bevalt? Dat vertellen ze zelf.

Het woord is aan Jeanet Minks

13 maart 2024

Jeanet werkt sinds 2020 als adviseur bij Penta Rho en richt zich op strategische vraagstukken, met name in het primair onderwijs. Ook is ze actief als interim-directeur en heeft ze al veel scholen mogen ondersteunen. Jeanet vertelt over haar expertises en haar mooiste projecten. 

Een IHP voor schoolgebouwen van de toekomst

28 november 2023

Het recht op goed onderwijs in moderne en passende gebouwen staat centraal in het Integraal Huisvestingsplan (IHP) van de gemeente Apeldoorn. Penta Rho heeft in nauwe samenwerking met de gemeente en alle schoolbesturen een IHP ontwikkeld voor de schoolgebouwen van de toekomst..

Scroll naar boven