Opnieuw een mijlpaal; nieuwbouw Rosengaerde van start!

Op woensdag 25 oktober sloegen met veel enthousiasme Margot Seip (bestuurder Rosengaerde), wethouder Andre Schuurman van de gemeente Dalfsen, acquisitiemanager Monique Tetteroo van het Bouwinvest Dutch Healthcare Fund en algemeen directeur Bob Winters van Kuiper Groep op symbolische wijze vier palen in de grond. Deze officiële handeling vond plaats naast de bouwput waar inmiddels de contouren van het nieuwe zorggebouw al zichtbaar zijn.

Opnieuw een mijlpaal; nieuwbouw Rosengaerde van start!

In het zorggebouw komen straks 80 ouderen te wonen die een zwaardere zorgbehoefte hebben. Het gebouw is zó ontworpen dat hoog complexe zorg hand in hand samengaat met zoveel mogelijk autonomie en geborgenheid voor de bewoners. Zo wordt er bijvoorbeeld gekookt op de eigen woongroep en is er voor de bewoners veel ruimte om zich zelfstandig door het gebouw te verplaatsen. 

Namens Rosengaerde is Penta Rho als procesmanager betrokken bij onder andere de totstandkoming van de huurovereenkomst, de inrichting van het zorggebouw (aansturing van ontwikkelteams), de verkoop van overig vastgoed en budgetbewaking. Tijdens de realisatiefase neemt Penta Rho namens Rosengaerde deel aan de bouwvergaderingen, houdt toezicht op de voortgang en treedt op als bouwdirectie. Ook bij de ingebruikname (adviseren rol) en de nazorgfase blijft Penta Rho nauw betrokken. 

Het nieuwe zorggebouw maakt onderdeel uit van het project Fibula, een kleinschalige buurt met woonruimte voor jong en oud. Hierdoor ontstaat een gemengde buurt met doelgroepen die elkaar kunnen aanvullen. Ramon Derksen, ontwikkelaar bij Kuiper Ontwikkeling zegt hierover: “Met de bouw van het zorgcomplex worden de eerste ideeën nu écht werkelijkheid. Fijn dat we in onze rol als ontwikkelaar mooie partijen bij elkaar hebben kunnen brengen die elkaar hebben gevonden in de visie en het gevoel als het om ouderenzorg gaat.”

Margot Seip vult aan. “Hier staat een trotse bestuurder. Met de realisatie van dit zorggebouw zorgen we ervoor dat ouderen in Dalfsen de hulp krijgen die ze nodig hebben. Op een manier die past bij Rosengaerde - het gewone bijzonder maken - én de toekomstige zorgvraag. Hier hebben verschillende mensen binnen Rosengaerde en projectpartners zich bovengemiddeld voor ingezet. Daar wil ik graag mijn dank en waardering naar uitspreken.”

Gelukkigste dorp van Nederland

“Met dit project wordt een mooie brug geslagen tussen diverse doelgroepen. Jong en oud komt naast elkaar te wonen en dit is een prachtig voorbeeld voor de toekomst. Deze visie op betrokkenheid en verbondenheid is kenmerkend voor Dalfsen. We zijn dan ook niet voor niets onlangs uitgeroepen tot het ‘gelukkigste dorp in Nederland’” (wethouder Schuurman).

Planning

De nieuwbouw van het zorgcomplex voor Rosengaerde is in oktober van dit jaar gestart. Naar verwachting vindt de verhuizing in het eerste kwartaal van 2025 plaats. Vanaf dat moment kunnen ouderen met een indicatie voor verpleeghuiszorg op deze nieuwe locatie gebruik maken van de kwalitatief hoogwaardige zorg van Rosengaerde.

 

Fotografie: Robert Westera


Het woord is aan Jeanet Minks

13 maart 2024

Jeanet werkt sinds 2020 als adviseur bij Penta Rho en richt zich op strategische vraagstukken, met name in het primair onderwijs. Ook is ze actief als interim-directeur en heeft ze al veel scholen mogen ondersteunen. Jeanet vertelt over haar expertises en haar mooiste projecten. 

Een IHP voor schoolgebouwen van de toekomst

28 november 2023

Het recht op goed onderwijs in moderne en passende gebouwen staat centraal in het Integraal Huisvestingsplan (IHP) van de gemeente Apeldoorn. Penta Rho heeft in nauwe samenwerking met de gemeente en alle schoolbesturen een IHP ontwikkeld voor de schoolgebouwen van de toekomst..

Nieuwbouw Wolfert Dalton formeel opgeleverd

26 oktober 2023

Vrijdag 20 oktober 2023 was het eindelijk zo ver; een nieuw schoolgebouw voor het team en de leerlingen van Wolfert Dalton. In 2009 ontstonden al de eerste ideeën en concrete plannen over nieuwbouw.

Scroll naar boven