Verhuizing Wooldhuis een stap dichterbij

De verhuizing voor de cliënten van Het Wooldhuis in Heino komt een stap dichterbij! Op donderdag 19 januari en op donderdag 2 februari vonden respectievelijk de opleveringen van fase 1 en 2 plaats.

Verhuizing Wooldhuis een stap dichterbij

De verhuizing voor de cliënten van Het Wooldhuis in Heino komt een stap dichterbij! Op donderdag 19 januari en op donderdag 2 februari vonden respectievelijk de opleveringen van fase 1 en 2 plaats. Janine Noordhuis (bestuurder) en de vertegenwoordigers van de uitvoerende partijen betrokken bij de bouw waren aanwezig om de officiële documenten te ondertekenen. Met een lekkere taart en non-alcoholische bubbels vierden de aanwezigen deze mijlpaal in een -nu nog kaal- restaurant. De gezelligheid komt straks als de bewoners hun intrek nemen in hun (t)huis.

De vervangende nieuwbouw voor personeel en cliënten met een intensieve intramurale zorgvraag wordt in drie fases uitgevoerd en bestaat onder andere uit 90 studio’s, een dagbestedings-/activiteitenruimte en een restaurant voor cliënten met een intensieve intramurale zorgvraag en het personeel.  De eerste twee gebouwdelen, het zogenoemde ‘Vijvergebouw’ (fase 1) en het zogenoemde ‘Parkgebouw’ (fase 2) zijn nu opgeleverd. In de derde fase wordt de verbinding tussen de twee gebouwen gerealiseerd. Naar verwachting zal er in de eerste week van april verhuisd worden.

Penta Rho is als procesmanager al vanaf de allereerste fase - begin 2019 - betrokken bij dit mooie en uitdagende project, waarbij de zorg aan cliënten en de wensen van de gebruikers centraal staan. Vanaf de definitiefase (visievorming, Programma’s van Eisen) tot en met de nazorgfase na oplevering van de nieuwbouw zijn en blijven wij betrokken en verbonden aan medewerkers en cliënten.

“We kijken tegenwoordig natuurlijk heel anders naar bouwen”, aldus Janine Noordhuis. “Vroeger bouwden bestuurders een pand en moesten de medewerkers het er maar mee doen. Nu bouwen we echt samen en zijn de medewerkers betrokken in ontwikkelteams. We hebben op het terrein ook een nagebouwde studio gehad, waar zorg en behandelaren gekeken hebben of de toekomstige indelingen en voorzieningen werkbaar zijn. Ook veel cliënten hebben met hun familie een kijkje genomen in de studio. Penta Rho heeft enorm veel ervaring met dit soort (complexe) trajecten. Dat levert voor ons als zorgorganisatie ook weer nieuwe inzichten op.”

Penta Rho is als procesmanager al vanaf de allereerste fase betrokken bij dit mooie en uitdagende project, waarbij de zorg aan cliënten en de wensen van de gebruikers centraal staan.


'Ik wil altijd opnieuw kunnen beginnen'

15 september 2023

Jan Roelofs, een van de sterkhouders van Penta Rho, wordt onderworpen aan een diepte-interview. Waarbij hij na de eerste vraag het gehele gesprek overneemt.

Penta Rho nu ook in Rotterdam

08 september 2023

Vanaf 1 september is het nieuwe kantoor van Penta Rho aan de Jacques Dutilhweg 471 operationeel. Met een glimlach van oor tot oor vertellen Peter van Heerde en Patricia Osseweijer meer over deze uitbreiding in het westen van het land.

Scroll naar boven