Verhuizing Wooldhuis een stap dichterbij

De verhuizing voor de cliënten van Het Wooldhuis in Heino komt een stap dichterbij! Op donderdag 19 januari en op donderdag 2 februari vonden respectievelijk de opleveringen van fase 1 en 2 plaats.

Verhuizing Wooldhuis een stap dichterbij

De verhuizing voor de cliënten van Het Wooldhuis in Heino komt een stap dichterbij! Op donderdag 19 januari en op donderdag 2 februari vonden respectievelijk de opleveringen van fase 1 en 2 plaats. Janine Noordhuis (bestuurder) en de vertegenwoordigers van de uitvoerende partijen betrokken bij de bouw waren aanwezig om de officiële documenten te ondertekenen. Met een lekkere taart en non-alcoholische bubbels vierden de aanwezigen deze mijlpaal in een -nu nog kaal- restaurant. De gezelligheid komt straks als de bewoners hun intrek nemen in hun (t)huis.

De vervangende nieuwbouw voor personeel en cliënten met een intensieve intramurale zorgvraag wordt in drie fases uitgevoerd en bestaat onder andere uit 90 studio’s, een dagbestedings-/activiteitenruimte en een restaurant voor cliënten met een intensieve intramurale zorgvraag en het personeel.  De eerste twee gebouwdelen, het zogenoemde ‘Vijvergebouw’ (fase 1) en het zogenoemde ‘Parkgebouw’ (fase 2) zijn nu opgeleverd. In de derde fase wordt de verbinding tussen de twee gebouwen gerealiseerd. Naar verwachting zal er in de eerste week van april verhuisd worden.

Penta Rho is als procesmanager al vanaf de allereerste fase - begin 2019 - betrokken bij dit mooie en uitdagende project, waarbij de zorg aan cliënten en de wensen van de gebruikers centraal staan. Vanaf de definitiefase (visievorming, Programma’s van Eisen) tot en met de nazorgfase na oplevering van de nieuwbouw zijn en blijven wij betrokken en verbonden aan medewerkers en cliënten.

“We kijken tegenwoordig natuurlijk heel anders naar bouwen”, aldus Janine Noordhuis. “Vroeger bouwden bestuurders een pand en moesten de medewerkers het er maar mee doen. Nu bouwen we echt samen en zijn de medewerkers betrokken in ontwikkelteams. We hebben op het terrein ook een nagebouwde studio gehad, waar zorg en behandelaren gekeken hebben of de toekomstige indelingen en voorzieningen werkbaar zijn. Ook veel cliënten hebben met hun familie een kijkje genomen in de studio. Penta Rho heeft enorm veel ervaring met dit soort (complexe) trajecten. Dat levert voor ons als zorgorganisatie ook weer nieuwe inzichten op.”

Penta Rho is als procesmanager al vanaf de allereerste fase betrokken bij dit mooie en uitdagende project, waarbij de zorg aan cliënten en de wensen van de gebruikers centraal staan.


Begin met de eerste steen als je kathedralen wilt bouwen

26 februari 2024

Op 13 mei 2024 organiseert Penta Rho haar eerste congres. Onder het voorzichtige ‘groots denken, maar klein beginnen’, kom je snel uit bij de kathedralen. Je zou het niet zeggen, maar ook deze imposante gebouwen zijn ooit begonnen met leggen van de eerste steen.

Een IHP voor schoolgebouwen van de toekomst

28 november 2023

Het recht op goed onderwijs in moderne en passende gebouwen staat centraal in het Integraal Huisvestingsplan (IHP) van de gemeente Apeldoorn. Penta Rho heeft in nauwe samenwerking met de gemeente en alle schoolbesturen een IHP ontwikkeld voor de schoolgebouwen van de toekomst..

Opnieuw een mijlpaal; nieuwbouw Rosengaerde van start!

02 november 2023

Op woensdag 25 oktober sloegen met veel enthousiasme Margot Seip (bestuurder Rosengaerde), wethouder Andre Schuurman van de gemeente Dalfsen, acquisitiemanager Monique Tetteroo van het Bouwinvest Dutch Healthcare Fund en algemeen directeur Bob Winters van Kuiper Groep op symbolische wijze vier palen in de grond. Namens Rosengaerde is Penta Rho als procesmanager betrokke

Scroll naar boven