Verhuizing Wooldhuis een stap dichterbij

De verhuizing voor de cliënten van Het Wooldhuis in Heino komt een stap dichterbij! Op donderdag 19 januari en op donderdag 2 februari vonden respectievelijk de opleveringen van fase 1 en 2 plaats.

Verhuizing Wooldhuis een stap dichterbij

De verhuizing voor de cliënten van Het Wooldhuis in Heino komt een stap dichterbij! Op donderdag 19 januari en op donderdag 2 februari vonden respectievelijk de opleveringen van fase 1 en 2 plaats. Janine Noordhuis (bestuurder) en de vertegenwoordigers van de uitvoerende partijen betrokken bij de bouw waren aanwezig om de officiële documenten te ondertekenen. Met een lekkere taart en non-alcoholische bubbels vierden de aanwezigen deze mijlpaal in een -nu nog kaal- restaurant. De gezelligheid komt straks als de bewoners hun intrek nemen in hun (t)huis.

De vervangende nieuwbouw voor personeel en cliënten met een intensieve intramurale zorgvraag wordt in drie fases uitgevoerd en bestaat onder andere uit 90 studio’s, een dagbestedings-/activiteitenruimte en een restaurant voor cliënten met een intensieve intramurale zorgvraag en het personeel.  De eerste twee gebouwdelen, het zogenoemde ‘Vijvergebouw’ (fase 1) en het zogenoemde ‘Parkgebouw’ (fase 2) zijn nu opgeleverd. In de derde fase wordt de verbinding tussen de twee gebouwen gerealiseerd. Naar verwachting zal er in de eerste week van april verhuisd worden.

Penta Rho is als procesmanager al vanaf de allereerste fase - begin 2019 - betrokken bij dit mooie en uitdagende project, waarbij de zorg aan cliënten en de wensen van de gebruikers centraal staan. Vanaf de definitiefase (visievorming, Programma’s van Eisen) tot en met de nazorgfase na oplevering van de nieuwbouw zijn en blijven wij betrokken en verbonden aan medewerkers en cliënten.

“We kijken tegenwoordig natuurlijk heel anders naar bouwen”, aldus Janine Noordhuis. “Vroeger bouwden bestuurders een pand en moesten de medewerkers het er maar mee doen. Nu bouwen we echt samen en zijn de medewerkers betrokken in ontwikkelteams. We hebben op het terrein ook een nagebouwde studio gehad, waar zorg en behandelaren gekeken hebben of de toekomstige indelingen en voorzieningen werkbaar zijn. Ook veel cliënten hebben met hun familie een kijkje genomen in de studio. Penta Rho heeft enorm veel ervaring met dit soort (complexe) trajecten. Dat levert voor ons als zorgorganisatie ook weer nieuwe inzichten op.”

Penta Rho is als procesmanager al vanaf de allereerste fase betrokken bij dit mooie en uitdagende project, waarbij de zorg aan cliënten en de wensen van de gebruikers centraal staan.


Ruimte om [Suzanne] te zijn

26 april 2024

Of het nu gaat om huisvestingsadvies, bestuurlijke samenwerking, onderwijsvernieuwing of personele vraagstukken, de adviseurs van Penta Rho zorgen voor ruimte om te zijn. Wat ze precies doen? En hoe het werken bij Penta Rho bevalt? Dat vertellen ze zelf.

Het woord is aan Jeanet Minks

13 maart 2024

Jeanet werkt sinds 2020 als adviseur bij Penta Rho en richt zich op strategische vraagstukken, met name in het primair onderwijs. Ook is ze actief als interim-directeur en heeft ze al veel scholen mogen ondersteunen. Jeanet vertelt over haar expertises en haar mooiste projecten. 

Een IHP voor schoolgebouwen van de toekomst

28 november 2023

Het recht op goed onderwijs in moderne en passende gebouwen staat centraal in het Integraal Huisvestingsplan (IHP) van de gemeente Apeldoorn. Penta Rho heeft in nauwe samenwerking met de gemeente en alle schoolbesturen een IHP ontwikkeld voor de schoolgebouwen van de toekomst..

Scroll naar boven