Home / portfolio / IKC La Res

Kenmerken
  • primair onderwijs
  • initiatief- tot realisatiefase
  • ontwikkeling IKC
  • start september 2011
  • eind augustus 2014
IKC La Res

Vanaf het eerste idee tot en met de concrete opening van IKC La Res is PentaRho onze critical friend geweest. Het is heel fijn om met elkaar te sparren over het onderwijs van de toekomst. We hebben ook veel gehad aan alle voorbeelden uit de praktijk die PentaRho kent. Hierdoor konden we de voor- en nadelen van alle opties goed afwegen.

IKC La Res is ontstaan uit een samenwerking tussen basisschool La Res en de Stichting Kinderopvang Enschede. PentaRho heeft zowel de samenwerking op bestuurlijk niveau als in de dagelijkse praktijk begeleid.

Onze wens om een integraal kindcentrum te ontwikkelen voor kinderen van 0 tot 13 jaar, gecombineerd met deelname aan de pilot flexibele onderwijstijden, heeft geleid tot een vernieuwend onderwijsconcept.

Wat ik zo prettig vind, is dat de samenwerking met PentaRho plaatsvindt op basis van gelijkwaardigheid. Bovendien hebben we hetzelfde doel voor ogen, namelijk optimale ontwikkelingskansen voor kinderen.

IKC La Res is 52 weken per jaar open. Opvang en onderwijs vinden plaats in units, vanuit één team met één pedagogische visie. Gekozen is voor het 5 gelijke dagen model en 8 flexibel op te nemen vakantiedagen. Een innovatief concept, en het loopt goed!