Oriëntatie op leiderschap

Ben je leerkracht, intern begeleider of bouwcoördinator en wil je de mogelijkheden van een leiderschapsrol verkennen? Door deelname aan de cursus Oriëntatie op leiderschap krijg je zicht op wat leidinggeven inhoudt en op je eigen leiderschapskwaliteiten. Aan het eind van het traject ben je in staat om te bepalen of je een leidinggevende functie in een onderwijsorganisatie ambieert.

Oriëntatie op leiderschap

De cursus bestaat uit drie cursusmiddagen. Vooraf vindt een plaats en na afloop een evaluatie:

  • startgesprek;
  • voorbereiding;
  • 360 graden feedback van Quinn invullen;

Samen met jou, je huidige leidinggevende, Onderwijs Connected en Penta Rho maken we de wensen en verwachtingen helder. De uitkomst van de 360 graden test staat hierbij centraal.

Drie cursusmiddagen

Dag 1 | Persoonlijke ontwikkeling

Wat brengt je op het spoor van modern leiderschap? Wat zijn je drijfveren en ambities op het gebied van leiderschap?

Dag 2 | Theorie

Verschillende perspectieven van leiderschap.

Dag 3 | Reflectie

Antwoord op de vraag welke persoonlijke kenmerken jou tot een goede leidinggevende maken.

Afsluiting

We blikken terug op het traject en kijken vooruit met de vraag hoe je kunt doorontwikkelen naar modern leiderschap.

Locatie
regio Zwolle of Apeldoorn. Deze cursus kan incompany worden gegeven, ook is het mogelijk om individueel in te schrijven.

Trainers
de cursus wordt gegeven door Jeanet Minks (Penta Rho) en Mathieu Bootsveld (OnderwijsConnected). De kosten bedragen € 850,00 euro per persoon, inclusief studiemateriaal. De studiebelasting is 25 uur.

Download hier de brochure voor de workshop Oriëntatie op leiderschap. 


Aanmelden voor de workshop?

Cursusdata

Start in maart 2024 | 6 maart, 20 maart, 3 april van van 14.00 uur tot 18.00 uur

Contact opnemen met één van onze adviseurs?

Jeanet Minks

Onze aanpak is objectief, deskundig en volledig op maat. Wilt u meer over dit thema te weten komen? Wij komen graag met u in contact. Jeanet Minks is de adviseur die u moet hebben.

Andere workshops en evenementen

Integraal Kindcentrum

Heeft u binnenkort te maken met ontwikkelingen van uw school richting een Integraal Kindcentrum (IKC)? Vraagt u zich af hoe dit proces het meest kansrijk vormgegeven kan worden? Volg dan de workshop “Integraal Kindcentrum”!

Fusietrajecten in het primair onderwijs

Heeft u binnenkort te maken met een fusie binnen uw organisatie? Vraagt u zich af hoe een fusieproces het meest kansrijk vormgegeven kan worden? Volg dan de workshop “Fusietrajecten in het primair onderwijs”!

Schoolplanontwikkeling

Staat u voor de uitdaging om een nieuw schoolplan te ontwikkelen? Hoe zorgt u ervoor dat het nieuwe plan draagvlak krijgt binnen uw team? Als u voor deze uitdagingen staat, volg dan de workshop “Schoolplanontwikkeling”!

Scroll naar boven