7fte bezuinigen en nieuw taakbeleid voor Het Liemers College

Het Liemers College is een brede scholengemeenschap met vier locaties. Maarten Delen, voorzitter centrale directie, schakelde Penta Rho in voor een bezuinigingsopdracht (fase 1) én voor het opzetten van een nieuw taakbeleid (fase 2). Aan adviseur Fred Ruijling de taak om dit samen met een groep medewerkers van Het Liemers College voor elkaar te krijgen.  

7fte bezuinigen en nieuw taakbeleid voor Het Liemers College

“Het was best bijzonder wat ik Fred bij aanvang vroeg, namelijk om in een aantal maanden tijd een nieuw taakbeleid én een bezuinigingsopdracht van 7 fte te realiseren. Een behoorlijk ingewikkeld traject. Fred heeft onder grote tijdsdruk samen met een aantal  vertegenwoordigers namens de school een advies voor de bezuiniging geschreven. Meer dan 90 procent van de medewerkers heeft hiermee ingestemd. In een open sfeer en in razend tempo is de bezuiniging gerealiseerd.

Daarna heeft Fred samen met dezelfde werkgroep/vertegenwoordigers het concept taakbeleid verder uitgewerkt. Om de procedure zuiver te houden, heb ik me hier niet mee bemoeid. Je kunt er als schoolleiding volledig op vertrouwen dat de combinatie van eigen mensen en het verstand van zaken van Fred tot reële kaders leidt. Inmiddels heeft 89 procent van de medewerkers ingestemd met het nieuwe taakbeleid. Het taakbeleid is nu een stuk eerlijker en gaat meer over grote lijnen. Ik ben erg tevreden over het werk van Penta Rho en kan hen als professioneel adviesbureau zeker aanbevelen.

Fred heeft in een open sfeer en in een razend tempo zowel een bezuiniging als een nieuw taakbeleid gerealiseerd!


Taakbeleid Het Rhedens vernieuwd!

Het taakbeleid van Het Rhedens, met drie locaties in Dieren en Rozendaal, dateerde uit 2014, was soms een keurslijf en soms onduidelijk. Reden genoeg voor deze VO-school om Penta Rho in te schakelen. Locatiedirecteur Clemy Oomens en P&O-medewerker Marieke Kalisvaart blikken terug op de samenwerking met Fred en Lizelot. 

Inpassingsstudie speciaal onderwijs Barendrecht

Is het mogelijk om De Rank en De Wijngaard, twee scholen voor speciaal onderwijs in Barendrecht, te huisvesten in een door de gemeente aangekocht pand van een vo-school voor groen onderwijs?

Scroll naar boven