Beleid huisvesting kinderopvang binnen een IKC/IOC

Hoe regelen we op een goede manier de huisvesting van kinderopvang binnen een IKC of Integraal Onderwijscentrum? Die vraag stelde de gemeente Haarlemmermeer aan Penta Rho. Huisvestingsadviseur Bert Kampman stelde in opdracht van Thierry van der Weide, programmamanager IHP bij de gemeente, een beleidsnotitie op.

Beleid huisvesting kinderopvang binnen een IKC/IOC

Thierry: ‘In onze gemeente lopen nu zo’n tien IKC-projecten en er komen er zeker nog meer aan. Het beleidsstuk hebben we echt nodig om als kapstok te gebruiken bij al die projecten. Want als je dit als gemeente niet goed regelt, dan loop je een enorm risico.

Bert bekijkt een probleem vanuit alle perspectieven en neemt de betrokken partijen daarin mee!

Bert kent onze organisatie goed, omdat hij eerder gedetacheerd is geweest bij de gemeente Haarlemmermeer. We hebben weinig woorden nodig om zaken met elkaar te doen. Hij kent ook de partijen in onze gemeente. Samen met de schoolbesturen en de kinderopvang heeft hij tien eisen opgesteld waaraan ieder IKC moet voldoen. Door zijn aanpak is er veel draagvlak voor het beleid.’


Taakbeleid Het Rhedens vernieuwd!

Het taakbeleid van Het Rhedens, met drie locaties in Dieren en Rozendaal, dateerde uit 2014, was soms een keurslijf en soms onduidelijk. Reden genoeg voor deze VO-school om Penta Rho in te schakelen. Locatiedirecteur Clemy Oomens en P&O-medewerker Marieke Kalisvaart blikken terug op de samenwerking met Fred en Lizelot. 

Inpassingsstudie speciaal onderwijs Barendrecht

Is het mogelijk om De Rank en De Wijngaard, twee scholen voor speciaal onderwijs in Barendrecht, te huisvesten in een door de gemeente aangekocht pand van een vo-school voor groen onderwijs?

Scroll naar boven