Brede School De Fliert Twello

De totstandkoming van Brede school De Fliert heeft nogal wat voeten in de aarde gehad. Voordat wij als Stichting Maatschappelijk Vastgoed betrokken raakten, was er al van alles gebeurd. Wij namen het project over van een woningcorporatie, die schoolgebouwen niet langer als haar core business zag.

Brede School De Fliert Twello

Het ontwerp lag klaar, maar het gebouw zou veel te groot worden en er waren veel bezwaren van de buurt.

Als Stichting Maatschappelijk Vastgoed werken we heel veel samen met Penta Rho. We weten precies wat we aan elkaar hebben.

We zijn in feite opnieuw begonnen. Penta Rho hebben we ingeschakeld voor de programma’s van eisen. Ze hebben met de vier partijen in de brede school, drie onderwijsinstellingen en een kinderopvangorganisatie, een ruimtelijk-functioneel programma van eisen opgesteld. Dit was een intensief traject waarin de vier partijen overeenstemming moesten bereiken over allerlei zaken. Dat is goed gelukt. Er zijn unaniem gedragen programma’s van eisen ontwikkeld en op basis daarvan is een geheel nieuw ontwerp gemaakt, waar de buurt ook erg blij mee was.

De Fliert in Twello is gerealiseerd volgens het innovatieve financieringsconcept ‘Huren als een Eigenaar’.  Op 20 april 2018 werden wederom de landelijke en jaarlijkse Koningsspelen georganiseerd. Wij zijn er trots op dat het koningspaar in 2018 gekozen heeft voor een bezoek aan deze mooie school. Lees ook het artikel in De Stentor over dit bijzondere bezoek.


Taakbeleid Het Rhedens vernieuwd!

Het taakbeleid van Het Rhedens, met drie locaties in Dieren en Rozendaal, dateerde uit 2014, was soms een keurslijf en soms onduidelijk. Reden genoeg voor deze VO-school om Penta Rho in te schakelen. Locatiedirecteur Clemy Oomens en P&O-medewerker Marieke Kalisvaart blikken terug op de samenwerking met Fred en Lizelot. 

Inpassingsstudie speciaal onderwijs Barendrecht

Is het mogelijk om De Rank en De Wijngaard, twee scholen voor speciaal onderwijs in Barendrecht, te huisvesten in een door de gemeente aangekocht pand van een vo-school voor groen onderwijs?

Scroll naar boven