Integraal Huisvestingsplan gemeente Soest

In Soest en Soesterberg zijn schoolbesturen en gemeente al jaren gewend te werken met een Integraal Huisvestingsplan (IHP). Omdat de looptijd van het bestaande IHP bijna afgerond was, vroeg de gemeente drie partijen een offerte uit te brengen. De keuze viel op Penta Rho.

Integraal Huisvestingsplan gemeente Soest

‘Meerdere schoolbesturen hadden al eerder prettig samengewerkt met Penta Rho. Bovendien sloot het plan van aanpak heel goed aan op onze vraag.’ Aldus Noortje Devriese, destijds interim beleidsadviseur onderwijshuisvesting van de gemeente Soest.

‘Aan tafel met de verschillende besturen zijn Marieke en Lotte gewaardeerde gesprekspartners. Ze kennen de wereld en brengen veel ervaring mee uit andere projecten. Bovendien wist je dat je door hen gehoord werd. Veel waardering heb ik ook voor de heldere manier van communiceren. Dit komt zowel de inhoud als het proces ten goede. In het hele proces was duidelijk waar ze mee bezig waren.’

‘Aanvankelijk koerste het plan van aanpak af op een eindmoment in de zomer, maar door corona liepen we vertraging op. Marieke en Lotte hebben hierin heel flexibel geschakeld. Bijna alle overleggen met de verschillende partijen zijn online gedaan. Toch is dit niet nadelig geweest voor het proces. Er zijn goede gesprekken gevoerd, met een mooi eindresultaat. Bijna alle schoolbesturen hebben hun handtekening eronder gezet en onlangs heeft de raad besloten het IHP te gaan uitvoeren.'

De heldere manier van communiceren komt zowel de inhoud als het proces ten goede.

Taakbeleid Het Rhedens vernieuwd!

Het taakbeleid van Het Rhedens, met drie locaties in Dieren en Rozendaal, dateerde uit 2014, was soms een keurslijf en soms onduidelijk. Reden genoeg voor deze VO-school om Penta Rho in te schakelen. Locatiedirecteur Clemy Oomens en P&O-medewerker Marieke Kalisvaart blikken terug op de samenwerking met Fred en Lizelot. 

Inpassingsstudie speciaal onderwijs Barendrecht

Is het mogelijk om De Rank en De Wijngaard, twee scholen voor speciaal onderwijs in Barendrecht, te huisvesten in een door de gemeente aangekocht pand van een vo-school voor groen onderwijs?

Scroll naar boven