Nieuwbouw RSG Pantarijn, locatie Kesteren

Dit schooljaar (2018/2019) hebben we met onze vmbo-locatie in Kesteren een volledig nieuw, licht en functioneel schoolgebouw met twee verdiepingen betrokken. Leerlingen en docenten hadden er enorm veel zin in. Het voormalige schoolgebouw was 40 jaar oud en echt niet meer van deze tijd.

Nieuwbouw RSG Pantarijn, locatie Kesteren

Voorafgaand en tijdens de bouw heeft Penta Rho ons begeleid bij alle keuzes die we moesten maken. Ze hebben ons allereerst geholpen met de onderbouwing richting de gemeente, om de financiering rond te krijgen. Vervolgens is onder leiding van Peter van Heerde en Teun Schippers samen met het personeel een programma van eisen opgesteld en is de indeling van het gebouw gemaakt. Ook het bouwprojectmanagement is in handen van Penta Rho.

De samenwerking met Peter en Teun hebben we altijd als heel prettig en laagdrempelig ervaren. Je geeft als school best veel taken en verantwoordelijkheden uit handen bij zo’n project, maar de adviseurs van Penta Rho hebben dit vertrouwen nooit geschaad.

Tijdens de nieuwbouw hebben de adviseurs van Penta Rho ons compleet ontzorgt. Als school heb je die bouwtechnische kennis gewoon niet.

In ons nieuwe schoolgebouw bevindt zich een centrale ontmoetingsruimte met een brede tribunetrap, bijvoorbeeld voor optredens. De sporthal is in het gebouw geïntegreerd. Het gebouw is energiezuinig en comfortabel: zonnepanelen op het dak, 100% frisse buitenlucht voor de ventilatie en daglicht tot diep in het gebouw.


Taakbeleid Het Rhedens vernieuwd!

Het taakbeleid van Het Rhedens, met drie locaties in Dieren en Rozendaal, dateerde uit 2014, was soms een keurslijf en soms onduidelijk. Reden genoeg voor deze VO-school om Penta Rho in te schakelen. Locatiedirecteur Clemy Oomens en P&O-medewerker Marieke Kalisvaart blikken terug op de samenwerking met Fred en Lizelot. 

Inpassingsstudie speciaal onderwijs Barendrecht

Is het mogelijk om De Rank en De Wijngaard, twee scholen voor speciaal onderwijs in Barendrecht, te huisvesten in een door de gemeente aangekocht pand van een vo-school voor groen onderwijs?

Scroll naar boven