Procesbegeleiding duurzaam vmbo Almelo

In het kader van de procesbegeleiding leerlingendaling zijn vier schoolbesturen in de regio Almelo in gesprek gegaan over het vmbo. In het verleden zijn pogingen tot samenwerking mislukt, vooral door de verschillende belangen.

Procesbegeleiding duurzaam vmbo Almelo

Dankzij de procesbegeleiding van Penta Rho is er een groeiend onderling vertrouwen ontstaan. Zodanig dat we met elkaar het probleem erkennen en zelfs al in oplossingsrichtingen denken. Ook de sfeer in de gesprekken is goed.

Dankzij de procesbegeleiding van Penta Rho is het onderlinge vertrouwen flink gegroeid.

Onder leiding van Fred hebben we de frustratie uit het verleden goed kunnen bespreken. Dit gaf ruimte om met elkaar verder te gaan. Zonder Penta Rho was dit niet gelukt. Fred is sterk in het proces en weet het politiek goed in te richten. Liza is inhoudelijk erg goed op de hoogte en maakt bovendien ijzersterke verslagen. Samen vormen zij een prima combinatie.

Wat ik vooral erg positief vind, is dat Fred en Liza heel proactief zijn. Ik heb er nooit achteraan hoeven bellen.


Taakbeleid Het Rhedens vernieuwd!

Het taakbeleid van Het Rhedens, met drie locaties in Dieren en Rozendaal, dateerde uit 2014, was soms een keurslijf en soms onduidelijk. Reden genoeg voor deze VO-school om Penta Rho in te schakelen. Locatiedirecteur Clemy Oomens en P&O-medewerker Marieke Kalisvaart blikken terug op de samenwerking met Fred en Lizelot. 

Inpassingsstudie speciaal onderwijs Barendrecht

Is het mogelijk om De Rank en De Wijngaard, twee scholen voor speciaal onderwijs in Barendrecht, te huisvesten in een door de gemeente aangekocht pand van een vo-school voor groen onderwijs?

Scroll naar boven