Programma van Eisen Wolfert Lansing (PRO)

"Wolfert PRO is in 2009 van start gegaan als nieuwe vmbo school in de gemeente Lansingerland. Sinds die tijd zijn we gehuisvest in een semi-permanent gebouw."

Programma van Eisen Wolfert Lansing (PRO)

In 2018 willen we onze intrek nemen in een nieuw schoolgebouw en Penta Rho heeft samen met een werkgroep binnen de school het ruimtelijk functioneel programma van eisen opgesteld.

In korte tijd is een breed gedragen programma van eisen opgesteld. De adviseurs van Penta Rho nemen de lead daar waar nodig en zijn flexibel als het proces even vertraagd moet worden. Ze bereiden alles goed voor en communiceren helder.

Het doel is natuurlijk om tot een schoolgebouw te komen waar het team en de leerlingen zich prettig voelen. Een gebouw dat aansluit bij onze visie op onderwijs. De adviseurs van Penta Rho gebruiken allerlei verschillende werkvormen om het team erbij te betrekken. Er zijn onder andere brainstormsessies geweest en we hebben scholen bezocht. Penta Rho realiseert zich bovendien heel goed dat wij niet dagelijks met scholen bouwen bezig zijn. Ze zijn in staat om het heel ‘klein’ te maken. Hierdoor blijft het voor iedereen behapbaar.


Taakbeleid Het Rhedens vernieuwd!

Het taakbeleid van Het Rhedens, met drie locaties in Dieren en Rozendaal, dateerde uit 2014, was soms een keurslijf en soms onduidelijk. Reden genoeg voor deze VO-school om Penta Rho in te schakelen. Locatiedirecteur Clemy Oomens en P&O-medewerker Marieke Kalisvaart blikken terug op de samenwerking met Fred en Lizelot. 

Inpassingsstudie speciaal onderwijs Barendrecht

Is het mogelijk om De Rank en De Wijngaard, twee scholen voor speciaal onderwijs in Barendrecht, te huisvesten in een door de gemeente aangekocht pand van een vo-school voor groen onderwijs?

Scroll naar boven