Succesvolle procesbegeleiding bij krimp in Tiel

Het Lingecollege in Tiel heeft te maken met een flinke daling van het aantal leerlingen door krimp in de regio. Voor het terugbrengen van de OOP-formatie van de school schakelde het bestuur Fred Ruijling van Penta Rho in. Berrie Lommers, manager stafbureau van het Lingecollege, kijkt terug op een prettige samenwerking.

Succesvolle procesbegeleiding bij krimp in Tiel

‘Door de verwachte krimp ligt er een flinke bezuinigingsdoelstelling, onder andere voor de ondersteunende taken. Fred heeft samen met de twee locatiedirecteuren zorgvuldig bekeken bij welke taken de formatie teruggebracht kan worden. Samen met de bestuurder heeft hij vervolgens overleg gevoerd met de bonden. Hier is een sociaal plan uitgerold, dat nogal wat in beweging heeft gebracht.

Doelstelling inkrimpen OOP-formatie, mede door prettige samenwerking met Fred Ruijling, behaald

Fred is een beminnelijk mens, erg prettig om mee samen te werken. Hij presenteert zichzelf en zijn ideeën gemakkelijk. De doelstelling voor het inkrimpen van de OOP-formatie is behaald en dat mag zeker ook op het conto van Fred geschreven worden.’


Taakbeleid Het Rhedens vernieuwd!

Het taakbeleid van Het Rhedens, met drie locaties in Dieren en Rozendaal, dateerde uit 2014, was soms een keurslijf en soms onduidelijk. Reden genoeg voor deze VO-school om Penta Rho in te schakelen. Locatiedirecteur Clemy Oomens en P&O-medewerker Marieke Kalisvaart blikken terug op de samenwerking met Fred en Lizelot. 

Inpassingsstudie speciaal onderwijs Barendrecht

Is het mogelijk om De Rank en De Wijngaard, twee scholen voor speciaal onderwijs in Barendrecht, te huisvesten in een door de gemeente aangekocht pand van een vo-school voor groen onderwijs?

Scroll naar boven