Verbouwing Westermarskoalle Joure

"De Westermarskoalle is na de grondige verbouwing precies zo geworden als we het graag wilden hebben. De school past weer prima bij onze visie."

Verbouwing Westermarskoalle Joure

Penta Rho heeft ons begeleid van schetsontwerp tot en met realisatie. Ze hebben daarbij gedurende het hele proces voortdurend gekeken naar wat wij als school nodig hebben en wat voor ons belangrijk is.

Penta Rho kijkt steeds naar wat er wél mogelijk is in plaats van wat niet kan of niet binnen het budget past. Ze denken echt mee, hebben een menselijke aanpak en luisteren goed naar het team.

Ons schoolgebouw was een grijs pand, zonder uitstraling. Gebouwd in de jaren ’70 en daardoor alleen geschikt voor klassikale lessen. Omdat wij een nieuw concept wilden voeren waarin we ruimte willen geven aan talenten van kinderen, moest er een verbouwing plaatsvinden. Het is uiteindelijk een zeer grondige verbouwing geworden aan zowel de binnen- als de buitenkant. De school is bijna niet meer herkenbaar.

Voor de gemeente Joure is de verbouwing van onze school een voorbeeldproject. Hoe je met minimale gelden toch maximaal kunt presteren!


Taakbeleid Het Rhedens vernieuwd!

Het taakbeleid van Het Rhedens, met drie locaties in Dieren en Rozendaal, dateerde uit 2014, was soms een keurslijf en soms onduidelijk. Reden genoeg voor deze VO-school om Penta Rho in te schakelen. Locatiedirecteur Clemy Oomens en P&O-medewerker Marieke Kalisvaart blikken terug op de samenwerking met Fred en Lizelot. 

Inpassingsstudie speciaal onderwijs Barendrecht

Is het mogelijk om De Rank en De Wijngaard, twee scholen voor speciaal onderwijs in Barendrecht, te huisvesten in een door de gemeente aangekocht pand van een vo-school voor groen onderwijs?

Scroll naar boven