Wolfert College, een transformatie van kantoorpand naar school

"Sinds 2014 is onze school, het Wolfert College in Rotterdam, gehuisvest in een volledig gerenoveerd kantoorpand. In twee jaar tijd is dit imposante gebouw uit 1939 omgetoverd tot een eigentijds schoolgebouw. Penta Rho heeft enorm geknokt voor onze school en daar hebben we nu nog elk moment plezier van."

Wolfert College, een transformatie van kantoorpand naar school

Voordat Penta Rho in beeld kwam, waren we al zeker een jaar bezig met het plan. Er lag een ontwerp, maar steeds werden de plannen weer bijgesteld. Ook was er weinig inzage in de financiën. Toen het mis dreigde te gaan, heeft Penta Rho het dossier overgenomen. Adviseur Peter van Heerde fungeerde vanaf dat moment als onmisbare sleutel tussen bestuur en school en Robert Geerdink als projectleider.

Ik heb zelden meegemaakt dat iemand zo goed meedenkt. Zonder Penta Rho was dit project niet geslaagd.

Robert gaf direct aan dat er een flink tekort was, maar hij droeg ook gelijk creatieve oplossingen aan. Als projectleider had hij de bijna onmogelijke opdracht om een prachtig plan, inclusief al onze eisen, om te zetten naar een betaalbaar plan. Maar het is gelukt. Hij heeft zijn nek voor ons uitgestoken en op betrokken wijze de dagelijkse leiding van het project opgepakt. Robert is een creatieve duizendpoot, kan schakelen op alle niveaus en is ontzettend betrouwbaar. In alle opzichten zijn Peter en Robert een enorme steun voor ons geweest.

Fotografie: Michael van Oosten


Taakbeleid Het Rhedens vernieuwd!

Het taakbeleid van Het Rhedens, met drie locaties in Dieren en Rozendaal, dateerde uit 2014, was soms een keurslijf en soms onduidelijk. Reden genoeg voor deze VO-school om Penta Rho in te schakelen. Locatiedirecteur Clemy Oomens en P&O-medewerker Marieke Kalisvaart blikken terug op de samenwerking met Fred en Lizelot. 

Inpassingsstudie speciaal onderwijs Barendrecht

Is het mogelijk om De Rank en De Wijngaard, twee scholen voor speciaal onderwijs in Barendrecht, te huisvesten in een door de gemeente aangekocht pand van een vo-school voor groen onderwijs?

Scroll naar boven